Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) şi Primăria Generală a Municipiului Bucureşti au încheiat un Protocol prin care cele două instituţii se vor consulta asupra proiectelor care ar putea viza obiectivele de dezvoltare ale Capitalei.
Potrivit acestui document, CNAIR va încerca să armonizeze studiile de prefezabilitate şi de fezabilitate pe care le va lansa pentru obiectivele proprii cu proiectele care privesc dezvoltarea Municipiului Bucureşti.
Reprezentanţii CNAIR SA şi cei ai PMB vor analiza cu prioritate obiectivele de interes comun pe care cele două instituţii le propun şi îşi vor acorda sprijin reciproc, inclusiv în ceea ce priveşte iniţiativele legislative, de interes pentru cele două părţi.
Pentru stabilirea priorităţilor şi pentru armonizarea punctelor de vedere, reprezentanţii celor două instituţii se vor întâlni semestrial sau de câte ori este nevoie.
Protocolul semnat de directorul general al CNAIR S.A., Ştefan Ioniţă şi de Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, în data de 19 aprilie, are o valabilitate de 4 ani şi va fi prelungit automat, dacă niciuna din părţi nu solicită în prealabil anularea acestui document.
Pentru fluidizarea traficului din Capitală, din bugetul alocat anul acesta Ministerului Transporturilor, vor fi finanţate următoarele obiective :
- Pasajul Domneşti
- Nodul rutier Centura Bucureşti – DN 4 (Olteniţa)
- Nodul rutier CB – DJ 401 (Berceni)
- Pasajul Mogoşoaia pe Centura Bucureşti peste DN 1A
- Modernizarea Centurii Bucureşti existente (lărgire la 4 benzi de circulaţie) pe sectoarele A1 – DN 7 şi DN 2 – A2
De asemenea, potrivit CNAIR, se află în faza de evaluare a ofertelor obiectivul proiectării şi execuţiei Autostrăzii de Centură Bucureşti.
Autostrada de Centura este un proiect nou, diferit de actuala centură, şi va asigura legătura mai eficientă între A1 şi A2, pe relaţia Constanţa – Nădlac (coridorul IV Pan – European).
Comentați?