Advertisement
Transportatorii rutieri
Home Transporturi Protestul UNTRR cu ocazia vizitei preşedintelui Franţei nu a fost autorizat

Protestul UNTRR cu ocazia vizitei preşedintelui Franţei nu a fost autorizat

UNTRR a anunţat că autorităţile române au respins cererea de protest împotriva protecţionismului francez, restricţionând transportatorii români să transmită un mesaj preşedintelui Emmanuel Macron, cu ocazia vizitei pe care o efectuează în România pentru promovarea interesului Franţei.

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România – UNTRR se arată indignată de faptul că autorităţile române au respins cererea de protest din faţa Palatului Cotroceni şi în orice altă zonă care are legătură cu ocazia vizitei oficiale pe care Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, o va realiza în ţara noastră pe 24 august 2017, cu scopul de a-şi îndeplini promisiunile pe care le-a făcut în campania electorală, de a apăra interesele companiilor şi lucrătorilor francezi, prin restricţionarea accesului celor din Est pe piaţa franceză.

„Această decizie dovedeşte încă o dată că autorităţile din România nu sprijină economia românească, iar cei care ne conduc nu înţeleg că cetăţenii acestei ţări au şi drepturi, nu doar obligaţii. În condiţiile în care autorităţile române au avut o lipsă de reacţie şi soluţii în faţa unor state precum Franţa, Germania sau Austria, care au impus un salariu minim în transporturile rutiere, prin încălcarea suveranităţii unui Stat Membru UE faţă de alt Stat Membru, acum nici măcar un mesaj nu ne lasă să transmitem”, au declarat reprezentanţii UNTRR.

Acestea consideră că decizia de neautorizare a protestului este dincolo de nivelul comisiei reunite la Primăria Capitalei, însă este inacceptabil cum statul împiedică cetăţenii să meargă pe stradă şi să se exprime liber. „O astfel de mentalitate este veche şi nedemocratică, dar specifică unei ţări vasale aderate la UE şi care nu îşi dă şanse de integrare”, au mai arătat reprezentanţii transportatorilor.

Aproximativ 100.000 de conducători auto lucrează în Vestul UE şi aduc peste 2 miliarde de euro anual în România, iar firmele de transport rulează circa 6 miliarde de euro anual.

Preşedintele francez face săptămâna aceasta un turneu de trei zile în Europa Centrală şi de Est, unde încearcă să obţină susţinere pentru iniţiativa sa de înăsprire a regulilor privind muncitorii detaşaţi.

Franţa se plânge de mult timp că Europa Centrală şi de Est câştigă un avantaj inechitabil prin plasarea pe alte pieţe a forţei de muncă ieftine, susţinând că detaşarea de muncitorii slab plătiţi afectează piaţa locală a muncii şi erodează protecţia în acest domeniu în statele cu salarii mai mari.

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Afacerile din transporturi
Transporturi

Afacerile din transporturi, în creștere cu 9,4% în primele 9 luni

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a...

Blue
Transporturi

Blue, aplicația de ride-hailing dezvoltată de Autonom, intră pe piața călătoriilor urbane cu 100 de autovehicule Tesla

Blue, brandul românesc, parte din cea mai extinsă rețea de mobilitate din...

Transportul public
Transporturi

Transportul public rămâne în continuare facilitatea cea mai importantă pentru angajați

Transportul public rămâne în continuare facilitatea cea mai importantă indiferent de generaţie,...

Strategia Naţională a Hidrogenului
Transporturi

„Strategia Naţională a Hidrogenului”. Care sunt modurile de transport vizate

Ministerul Energiei a lansat în dezbatere proiectul privind „Strategia Naţională a Hidrogenului”,...