Proiectul Centurii Bacău, scos la licitaţie

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) anunţul de participare pentru procedura de atribuire a contractului „Proiectare şi execuţie varianta de ocolire Bacău”.Timişoara Sud

Obiectul contractului este reprezentat de construcţia a 30,8 km de drum nou la standarde europene, din care 16,269 km la profil de autostradă.

Durata contractului va fi minim 96 de luni, dintre care 6 luni perioada de proiectare, 30 luni perioada de execuţie a lucrărilor şi minim 60 de luni perioada de garanţie a lucrărilor. Perioada de garanţie poate creşte la 84 de luni în funcţie de oferta din cadrul factorilor de evaluare.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor a fost stabilit pentru data de 12 februarie 2018.

Potrivit Companiei, centura Bacău reprezintă unul dintre cele mai importante proiecte pentru zona Moldovei. Prin lansarea acestui obiectiv s-a depăşit valoarea de peste 4 miliarde de euro a proiectelor lansate în SEAP de CNAIR SA, în acest an.

În data de 12 aprilie 2017 CNAIR a transmis antreprenorului turc Eko Insaat Ve Ticaret înştiinţarea de reziliere a contractului pentru execuţia Variantei de Ocolire a Municipiului Bacău, după ce acesta a anunţat oficial că este în imposibilitatea de a susţine financiar lucrările. Până la data rezilierii contractului constructorul reuşise să execute doar 2% din lucrări.

 

Adaugati comentariu