Profitul Omniasig a urcat la 2,2 milioane de lei

Pe fondul echilibrării ponderii RCA şi CASCO în structura veniturilor din poliţe auto, Omniasig a înregistrat în primele 9 luni un profit net de 2,2 milioane de lei, după ce în perioada similară a anului trecut raportase o pierdere de 20 de milioane de lei.
omniasig

Volumul primelor subscrise în primele trei trimestre a fost de 582 milioane de lei, în scădere cu 8% faţă de acelaşi interval din 2013. În primul trimestru, ritmul de scădere a subscrierilor a fost de 13,8%, iar profitul net a atins 3,98 milioane lei.

Obiectivul nostru pentru acest an a fost intrarea pe profit. Sunt convins că vom încheia anul pe plus şi vom diminua ritmul de scădere a subscrierilor. Intrarea pe profit a fost efectul echilibrării ponderii RCA şi CASCO în structura veniturilor din poliţe auto, plus o politică de tarifare adecvată pentru fiecare asigurat în parte şi atragerea de noi clienţi”, a declarat preşedintele Directoratului Omniasig, Mihai Tecău.

În 2013, Omniasig a încheiat cu pierderi de 217,04 milioane de lei, în scădere cu 4,9% faţă de 2012, iar afacerile au coborât cu 14,2%, la 881,1 milioane de lei.

Subscrierile pe segmentul RCA au atins 189,3 milioane de lei, în timp ce poliţele CASCO au adus venituri de 311,8 milioane de lei la nivelul anului 2013.

La 9 luni, ponderea celor două segmente de business s-a echilibrat şi situează între 30-35%, comparativ cu cifrele anterioare fuziunii cu BCR Asigurări, când segmentul asigurărilor auto facultative avea o pondere mai mare, pe fondul unui număr mai ridicat de clienţi corporate, cu autovehicule în leasing”, a spus Mihai Tecău.

Pe partea de despăgubiri, sumele achitate asiguraţilor în urma producerii evenimentelor asigurate au scăzut cu 15%, la 524,5 milioane de lei.

Cu un capital de 439,6 milioane de lei, Omnniasig este parte a grupului Vienna Insurance Group (Austria), care deţine peste 99% din acţiunile asigurătorului român.Societatea este al treilea jucător pe piaţa locală a asigurărilor. VIG mai deţine pe piaţa românească BCR Asigurări de Viaţă şi Asirom.

 

Adaugati comentariu