Bosch, lider global în furnizarea de tehnologii și servicii, continuă lupta împotriva emisiilor de CO2. Cu peste jumătate din volumul total de senzori de oxigen produși de companie la nivel global, Fabrica Bosch din Blaj atinge, anul acesta, o nouă performanță, anunțând producția locală a 25 de milioane de senzori în ultimii cinci ani.
Începând cu anul 1960 și până în prezent, compania a depus eforturi continue pentru îmbunătăţirea senzorilor de oxigen, astfel, senzorii lambda au ajuns să devină astăzi o componentă esenţială a sistemului modern de emisii care monitorizează şi reglează procesul de combustie. În 2020, senzorul lambda a ajuns la cea de a şasea generaţie, iar Fabrica Bosch din Blaj este prima unitate de producție a companiei responsabilă de manufacturarea aceastei noi serii și nominalizată, totodată, drept locație pilot pentru producția următoarelor generații de senzori de oxigen.
„Acum zece ani, în parcursul activității mele profesionale în Asia, priveam cum China înregistra o evoluție pozitivă pe segmentul senzorilor lambda. Astăzi, mă bucură să văd că Fabrica din Blaj poate concura, de la egal la egal, cu unitățile de producție de la nivel global”, a menționat Alexander Firsching, director comercial al Bosch Automotive SRL.
La Blaj, Bosch produce mai mult de jumătate din volumele generației cinci de senzori lambda, unitatea de producție jucând un rol important în rețeaua internațională care răspunde de acest produs.
„În ceea ce priveşte excelenţa în calitate şi competenţe, Fabrica Bosch din Blaj afișează perspective pe termen lung, iar spaţiul de producţie al unității reprezintă un atuu valoros pentru Divizia Soluţiilor de propulsie din Sectorul auto”, a declarat Christian Stach, Membru al consiliului de conducere Bosch pentru autoturisme.
Senzori de oxigen: piese mici, impact mare
Senzorii de oxigen sau senzorii lambda asigură un nivel scăzut de emisii de CO2, fiind responsabili de funcţionarea corespunzătoare a motorului și asigurând, în același timp, unui consum economic de combustibil.
Monitorizarea nivelurilor de oxigen este importantă, deoarece cantitățile de oxigen în exces pot conduce la performanțe slabe, cauzând hibe ale motorului.
Citiți articolul integral pe www.autoexpertindustry.ro
TE-AR MAI PUTEA INTERESA ȘI:
Agresivitatea la volan. 1 şofer din 10 se enervează de fiecare dată
Afacerile din comerțul auto-moto, în creştere cu 36,3% în luna mai faţă de aprilie 2020
Simulatoare noi pentru antrenamentul conducătorilor auto
Comentați?