Producătorii de maşini, în topul exportatorilor

Industria producătoare de maşini şi echipamente pentru transport a realizat, în primele şase luni, exporturi FOB în valoare de 16,46 miliarde de euro, în creştere cu 11,6% comparativ cu perioada similară din 2017. 
Pactul Verde European

Potrivit datelor publicate de INS, din valoarea totală a exporturilor de maşini şi echipamente pentru transport, 13,3 miliarde de euro au fost obţinute în relatia cu Uniunea Europeană, o valoare mai mare cu 12,8% comparativ cu rezultatul înregistrat în perioada ianuarie-iunie 2017.Totodată, Statistica mai arată că exporturilor de maşini au avut o pondere de 48,5% în totalul de la nivel naţional, cel mai ridicat nivel dintre toate grupele de produse.

În acelaşi timp, importurile CIF de maşini şi echipamente pentru transport au însumat, în primul semestru, aproximativ 15,3 miliarde de euro, în crestere cu 10,9% faţă de perioada similară de anul trecut. Din aceasta valoare, 12,1 miliarde de euro au fost bunuri importate din Uniunea Europeană, cu 11,8% peste valoarea înregistrată în intervalul ianuarie-iunie 2017.
Datele Statisticii arată că importurile realizate de industria auto au avut o pondere de 38% în totalul importurilor naţionale.

În aceste conditii, pe grupa de produse „maşini şi echipamente pentru transport”, România a înregistrat un excedent al balanţei comerciale de 1,17 de miliarde de euro.

 

Citiţi articolul integral pe www.autoexpertindustry.ro

 

 

Adaugati comentariu