camioane feribot
Home Infrastructură Probleme la traversarea Dunării cu feribotul!

Probleme la traversarea Dunării cu feribotul!

Timpul de traversare a Dunării cu bacul între Galaţi şi Tulcea s-a dublat, după ce unul dintre feriboturile care asigură legătura între cele două maluri a fost trimis la reparat.

Unul dintre feriboturile care asigură legătura între cele două maluri ale fluviului Dunărea a fost trimis în şantier pentru reparaţii planificate. Deoarece au rămas cu un singur feribot de capacitate mare, reprezentanţii companiei care administrează activitatea au fost nevoiţi să schimbe programul de traversare a fluviului. În loc să treacă din jumătate în jumătate de oră, bacul pleacă în funcţie de numărul de solicitări.

feribot

La orele de vârf, se formează cozi lungi, iar şoferii sunt nevoiţi să aştepte zeci de minute până ajung pe malul opus. ”Este vorba despre o reparaţie planificată a bacului, nu s-a stricat, este o revizie pe care nu o mai puteam amâna. A început joi şi sperăm să se termine în două săptămâni. Până atunci am decis să renunţăm la programul obişnuit. Practic, bacul mare merge non stop, încărcăm şi plecăm”, a declarat pentru MEDIAFAX, directorul societăţii Navrom Bac, Marilena Vasilache.

Cei mai afectaţi de problemele de la Punctul de trecere bac sunt şoferii de camioane. Ei sunt nevoiţi să treacă Dunărea zilnic şi pierd ore întregi pe mal, deoarece camioanele şi TIR-urile nu pot intra decât pe bacul mare. La Galaţi există şi un bac de capacitate mică, dar pe acesta nu pot intra decât persoane, motociclete şi autoturisme.

camioane feribot

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Miercurea Nirajului - Leghin
Infrastructură

Un pas înainte pe secțiunea Miercurea Nirajului – Leghin, parte din Autostrada Unirii A8

Consiliul Tehnico-Economic al Ministerului Transporturilor a avizat indicatorii tehnico-economici ai secțiunii Miercurea...

Suplacu de Barcău,
Infrastructură

Circulație deschisă pe secțiunea Nușfalău – Suplacu de Barcău, parte din Autostrada A3

Odată cu deschiderea circulației, joi, pe secțiunea Nușfalău – Suplacu de Barcău...

autostradă
Infrastructură

Undă verde pentru proiectarea și execuția a 3 sectoare de autostradă

Prin trei contracte semnate astăzi, vor fi construiți 63,66 km de autostradă...

Autostrada A2
Infrastructură

Trafic închis timp de 4 nopți pe aproximativ 4 km din Autostrada A2

În perioada 20 – 24 septembrie 2023, între orele 22.00 – 05.00,...