Advertisement
ANRE
Home Administrare flote Primul parc auto al unei autorităţi publice, dotat cu vehicule electrice

Primul parc auto al unei autorităţi publice, dotat cu vehicule electrice

Suceava este primul oraş din România care va implementa conceptul de electromobilitate cu vehicule electrice şi puncte de încărcare, a anunţat primarul Ion Lungu.

El a precizat că municipalitatea a primit avizul pentru demararea proiectului ”Electromobilitate-vehicule electrice pentru o municipalitate verde”, promovat de Primăria Suceava şi finanţat prin Programul de Cooperare Elvenţiano — Român cu 3,11 milioane franci elveţieni.

primul-parc-auto-al-unei-autoritati-pubice-dotat-cu-vehicule-electrice-floteauto
Municipalitatea Suceava a primit avizul pentru demararea proiectului ”Electromobilitate-vehicule electrice pentru o municipalitate verde”

Referindu-se la posibilitatea înmatriculării acestor autovehicule electrice, în condiţiile în care criteriile de omologare RAR sunt încă neclare, primarul a arătat că se va găsi o soluţie pentru ca acestea să poată fi folosite.

”Vom găsi o soluţie să le înmatriculăm. Probabil, provizoriu, la Primărie”, a spus Lungu, citat de Agerpres.

Proiectul ”Electromobilitate-vehicule electrice pentru o municipalitate verde” prevede achiziţionarea a 11 autoturisme electrice, două furgonete electrice, o automăturătoare şi o autocisternă electrice, pentru dotarea parcului auto al municipiului Suceava, dar şi zece biciclete electrice, precum şi sistemul de încărcare cu panouri fotovoltaice.

Totodată, se vor construi 28 de puncte de încărcare, dintre care jumătate pentru încărcare rapidă, şi se vor amenaja 56 locuri de parcare pentru vehicule electrice.

Codul Rutier prevede că ”tramvaiele, troleibuzele, mopedele, maşinile şi utilajele autopropulsate utilizate în lucrări de construcţii, agricole, forestiere, tractoarele care nu se supun înmatriculării, precum şi vehiculele cu tracţiune animală se înregistrează de către consiliile locale, care ţin şi evidenţa acestora”.

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Administrare floteAnvelope

Continental obține primul loc în cadrul ADAC Summer Tire Test

Anvelopele PremiumContact 7 produse de Continental au obținut primul loc în cadrul...

Flote Auto
Administrare flote

A apărut revista FLOTE AUTO, februarie 2024

A apărut numărul 97 al revistei FLOTE AUTO, februarie 2024, cu un...

Administrare flote

Explorând universul de martori auto: top 20 cei mai întâlniți pe bordul mașinii

Când privești în interiorul mașinii tale, nu poți să nu observi mica...