Primul parc auto al unei autorităţi publice, dotat cu vehicule electrice

Suceava este primul oraş din România care va implementa conceptul de electromobilitate cu vehicule electrice şi puncte de încărcare, a anunţat primarul Ion Lungu.
ANRE

El a precizat că municipalitatea a primit avizul pentru demararea proiectului ”Electromobilitate-vehicule electrice pentru o municipalitate verde”, promovat de Primăria Suceava şi finanţat prin Programul de Cooperare Elvenţiano — Român cu 3,11 milioane franci elveţieni.

primul-parc-auto-al-unei-autoritati-pubice-dotat-cu-vehicule-electrice-floteauto
Municipalitatea Suceava a primit avizul pentru demararea proiectului ”Electromobilitate-vehicule electrice pentru o municipalitate verde”

Referindu-se la posibilitatea înmatriculării acestor autovehicule electrice, în condiţiile în care criteriile de omologare RAR sunt încă neclare, primarul a arătat că se va găsi o soluţie pentru ca acestea să poată fi folosite.

”Vom găsi o soluţie să le înmatriculăm. Probabil, provizoriu, la Primărie”, a spus Lungu, citat de Agerpres.

Proiectul ”Electromobilitate-vehicule electrice pentru o municipalitate verde” prevede achiziţionarea a 11 autoturisme electrice, două furgonete electrice, o automăturătoare şi o autocisternă electrice, pentru dotarea parcului auto al municipiului Suceava, dar şi zece biciclete electrice, precum şi sistemul de încărcare cu panouri fotovoltaice.

Totodată, se vor construi 28 de puncte de încărcare, dintre care jumătate pentru încărcare rapidă, şi se vor amenaja 56 locuri de parcare pentru vehicule electrice.

Codul Rutier prevede că ”tramvaiele, troleibuzele, mopedele, maşinile şi utilajele autopropulsate utilizate în lucrări de construcţii, agricole, forestiere, tractoarele care nu se supun înmatriculării, precum şi vehiculele cu tracţiune animală se înregistrează de către consiliile locale, care ţin şi evidenţa acestora”.

 

 

Adaugati comentariu