Primele oferte pentru modernizarea liniilor de tramvai din Capitală

Primăria Capitalei a primit oferte pentru 11 din cele 15 loturi din cadrul proiectului de reabilitare a șinelor de tramvai din municipiul București, a anunțat edilul general Nicușor Dan.tramvai

”S-a încheiat etapa de depunere a ofertelor în cadrul licitației pentru reabilitarea a 50 de kilometri de linii de tramvai care leagă zone importante ale orașului și se află pe artere intens circulate. Modernizarea infrastructurii de transport public este o prioritate pentru mine, iar anul acesta vom continua investițiile în acest domeniu”, a precizat Nicușor Dan.

Potrivit acestuia au fost primite oferte pentru 11 din cele 15 loturi, iar lucrările de reabilitare au ca termen de realizare 6 luni pentru proiectare și 12 luni de execuție pentru fiecare lot în parte.

Primarul general al Capitalei a mai menționat că proiectul reabilitării șinelor de tramvai este cea mai mare achiziție publică realizată vreodată de Primăria București, în valoare totală de aproximativ 1,9 miliarde de lei.

În noiembrie 2022, Primăria Capitalei a lansat licitația pentru modernizarea liniilor de tramvai, contractul vizând reabilitarea șinelor de pe Bdul Th. Pallady, Bdul 1 Decembrie 1918, Bdul Basarabia, Calea Călărașilor, Bdul Corneliu Coposu, Bdul Pache Protopopescu, strada Traian, bd. Expoziției, etc.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Programele Rabla Clasic și Rabla Plus debutează din 24 martie. Care sunt modificările din 2023

Consiliul Concurenței avizează HG de plafonare a preţurilor RCA, dar vrea limitarea costului reparaţiilor

 

 

 

Adaugati comentariu