Parisul vrea să reducă semnificativ traficul în centru. Introduce așa numită zonă-calmă

Primăria din Paris intenționează să reducă masiv traficul în centrul orașului, detaliile urmează să fie stabilite, dar este clar ca o mare parte a capitalei Franței va fi afectată, relatează publicația Le Parisien.
Primăria din Paris

Potrivit noilor planuri ale Primăriei din Paris, va fi delimitată o așa-zisă zonă-calmă în centrul Capitalei, în care traficul va fi masiv restricționat.

”Astăzi, din cele aproximativ 180.000 de vehicule care circulă prin această zonă, 100.000 circulă fără oprire”, a precizat David Belliard, responsabil pentru reproiectarea spațiilor publice și a mobilității din Primăria pariziană. Concret, în viitor, numai rezidenții, autobuzele, taxiurile, precum și vehiculele meseriașilor, comercianților și distribuitorilor vor putea circula prin această zonă.

În prezent, detaliile sunt clarificate prin lansarea proiectului în dezbatere publică, implementarea zonei-calme fiind programată pentru 2022.

Cu aproximație, primaria din paris va delimita zona în jurul insulei Île de la Cité și în primele patru arondismente, dar va afecta și părți din arondismentele 5,6 și 7. Cu alte cuvinte, va fi o porțiune destul de extinsă.

„Înfiintarea acestei zone va spori siguranța pietonilor și a biciclistilor și va reduce poluarea și zgomotul”, a mai spus David Belliard.

 

CITEȘTE ȘI:

De ce încă avem nevoie de vize pentru a călători în SUA

Turcia menține până la 1 iunie interdicţiile de circulaţie pe timp de noapte şi în weekend

RAR. Din 300 de mașini verficate, aproape jumătate aveau deficiențe majore sau periculoase

 

 

Adaugati comentariu