Primăria Turda va cumpăra autobuze electrice

Într-un anunţ postat în SEAP, municipalitatea din Turda îşi arată disponibilitatea de a utiliza autobuze electrice pentru trasportul public din localitate.transportul public

Pentru aceasta intenţionează să organizeze o licitaţie deschisă, valoarea contractului de achiziţie fiind estimată la 44,3 milioane de lei.

Fondurile urmează a fi obţinute în cadrul Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, Axa Prioritară 3, Obiectivul specific (OS) 3.2 – Reducerea emisiilor de carbon în zonele urbane bazată pe planurile de mobilitate urbană durabilă.

Reamintim că apelurile de proiecte pentru OS 3.2 au fost lansate anul trecut, cererile putând fi încă depuse până în data de 20 martie 2018.

Printre cele mai importante investitii destinate imbunatatirii transportului public urban ce pot fi realizate cu fondurile europene provenite din OS 3.2 amintim:

1. Achiziţionarea de material rulant (tramvaie);

2. Modernizarea materialului rulant existent (tramvaie). Investiţia poate avea ca scop: asigurarea accesibilităţii tramvaielor pentru persoane cu mobilitate redusă (condiţie obligatorie), îmbunătăţirea siguranţei în exploatare, creşterea vitezei de circulaţie, reducerea consumului de energie etc.

3. Achizitionarea de troleibuze.

4. Achizitionarea de autobuze. Autobuzele trebuie să fie special construite pentru transportul călătorilor asezaţi pe scaune sau în picioare şi să aibă podea joasă, pentru a se permite urcarea şi coborârea cu uşurinţă a călătorilor în staţiile de transport public.

Este eligibilă achiziţionarea următoarelor tipuri de autobuze:

  • Autobuze alimentate cu gaz natural comprimat (CNG);
  • Autobuze alimentate cu gaz natural lichefiat (LNG);
  • Autobuze alimentate cu esteri metilici ai acizilor graşi (FAME);
  • Autobuze alimentate cu ulei vegetal hidrotratat (HVO);
  • Autobuze alimentate cu bioetanol;
  • Autobuze electrice;
  • Autobuze hibride de tip diesel/electric;
  • Autobuze hibride cu celule de combustibil pe baza de hidrogen/electricitate.

 

 

Adaugati comentariu