Primăria Brașov va instala 15 stații de încărcare pentru mașini electrice

Primăria Brașov a publicat anunțul privind achiziția și amplasarea a 15 stații de încărcare pentru mașini electrice, fiecare stație având câte două puncte de încărcare. Valoarea estimată a acestui proiect, finanțat de Administraţia Fondului pentru Mediu, este de 2,56 milioane de lei, fără TVA.Primăria Brașov

,,Continuăm programul nostru de trecere la un transport prietenos cu mediul, prin promovarea soluțiilor de transport ecologic. Ne preocupă nu numai înlocuirea parcului auto al operatorului de transport cu autobuze electrice și troleibuze, ci și asigurarea infrastructurii necesare pentru proprietarii de mașini electrice. Este evident că numărul celor care iau în calcul utilizarea acestui sistem de transport ecologic (fie 100% electric, fie hibrid plug-in) este în creștere, iar cea mai bună dovadă este numărul de autoturisme electrice înmatriculate în Brașov, care a crescut de la 9 autoturisme, acum câțiva ani, la 316 astăzi. Inclusiv proporția deținătorilor de mașini electrice s-a schimbat în favoarea persoanelor fizice: dacă la sfârșitul anului 2018, dintre cele 19 mașini electrice, 12 aparțineau persoanelor juridice; în prezent, din din cele 316 autovehicule, 168 aparțin persoanelor fizice. În plus, în Brașov sunt înmatriculate și aproape 2.500 de autoturisme hibrid, care contribuie la creșterea calității aerului din oraș”, a precizat primarul Allen Coliban.

Potrivit acestuia, Primăria Brașov întocmește un nou studiu de fezabilitate pentru alte 15 stații de încărcare, pentru care speră să obțină finanțare fie prin AFM, fie prin PNRR.

Conform caietului de sarcini, municipalitatea va achiziționa și monta 15 stații de încărcare cu câte două puncte de încărcare fiecare, ce vor permite încărcarea multistandard (un punct de reîncărcare la curent continuu, cu o putere de 50 kW/100kW, și un punct de reîncărcare la curent alternativ, cu o putere de 22 kW.

Platforma software de management al stațiilor de încărcare trebuie să îndeplinească o serie de cerințe, printre care:

– efectuarea plății utilizând cardul bancar;
– vizualizarea pe hartă a stațiilor, cu informații în timp real privind disponibilitatea;
– posibilitatea de a naviga către stația de încărcare;
– posibilitatea de a rezerva o stație de încărcare;
– posibilitatea de a începe o încărcare folosind dispozitivul mobil;
– căutare stații de încărcare în funcție de distanță.

Staţiile de încărcare vor fi amplasate în parcarea Poiana Mică, parcarea Regina Maria, Terminal Poienelor, în parcarea din gara Brașov, în cea din zona Stadionului Municipal, în str. 13 Decembrie.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este data 15 martie 2022, criteriul de atribuire al contractului fiind cel mai bun raport calitate preț, în care componenta financiară reprezintă 90%, iar perioada de garanție 10% din punctaj.

 

CITEȘTE ȘI:

Vânzările de mașini electrice au crescut de peste 10 ori între 2017 și 2021, dar rețeaua de încărcare este deficitară

România a ratificat Convenția multilaterală – ce aduce nou pentru companii?

 

 

 

Adaugati comentariu