Prima staţie rapidă de încărcare într-un aeroport românesc

Enel Energie şi aeroportul Traian Vuia din Timişoara au inaugurat prima staţie rapidă de încărcare pentru vehicule electrice aflată într-un aeroport din România, promovând mobilitatea electrică şi reducerea amprentei de carbon a industriei transporturilor.Staţia de încărcare oferă posibilitatea de a alimenta 3 vehicule electrice simultan. În funcţie de vehicul,  staţia poate încărca 80% din baterie într-un interval mediu de 30 de minute folosind alimentarea prin curent continuu, iar pentru cele două linii de curent alternativ durata medie este de 3-4 ore.

Până în vara anului viitor, utilizatorii de vehicule electrice vor putea încărca vehicule în mod gratuit.

„Grupul Enel a lansat în acest an o nouă divizie de business, denumită E-Solutions, marcând deschiderea faţă de oportunităţile care decurg din transformarea sectorului energetic şi din noile tehnologii. Unul dintre segmentele cheie ale acestei divizii este mobilitatea electrică şi suntem mândri să lansăm acest proiect în România, împreună cu Aeroportul Timişoara Traian Vuia, cu care împărtăşim aspiraţiile pentru inovaţie şi sustenabilitate”, a declarat Michele Abbate, director general al Enel Energie şi Enel Energie Muntenia.

Grupul are în portofoliu o serie de soluţii care sunt compatibile cu toate vehiculele electrice de pe piaţă.

Soluţia Enel Multistandard este echipată cu un protocol de comunicare care permite integrarea cu sistemele de reţele inteligente, conectivitate 3G şi posibilitatea de control adaptiv al alimentării prin optimizarea conexiunii.

 

Adaugati comentariu