Advertisement

baterie BMW i3 / bateria viitorului
Home Administrare flote Gadgets și High-Tech 10 mil. euro pentru prototipul unei baterii de maşini electrice

10 mil. euro pentru prototipul unei baterii de maşini electrice

Comisia Europeană a lansat competiţia pentru realizarea bateriilor inovatoare pentru vehiculele electrice, premiul pentru cîştigătorul concursului fiind de 10 milioane de euro. Acesta este cel de-al cincilea din cele 6 premii Horizon acordate de Consiliul European al Inovării (EIC).

Premiile Horizon fac parte din prima fază a activităţilor Consiliului European pentru Inovare în cadrul Orizont 2020, programului-cadru pentru cercetare şi inovare al UE.

Premiul va fi acordat pentru dezvoltarea unui prototip de baterie care poate propulsa un vehicul electric cu performanţe similarecu ale unui vehicul mic de familie convenţional, cu motor pe benzină/motorină. De asemenea, bateria ar trebui să fie relativ ieftină, durabilă, sigură şi complet reciclabilă.

Premiul abordează provocarea de a recupera asimilarea lentă a vehiculele electrice cu emisii zero, în principal datorită ofertei limitate de bateriil existente, care sunt costisitoare şi au intervale limitate şi timpi de reîncărcare lungi.

„Acest premiu va stimula utilizarea vehiculelor electrice. Acest lucru este esenţial pentru calitatea aerului şi sănătatea oamenilor care trăiesc în oraşe. De asemenea, va ajuta Europa să îşi consolideze capacităţile de producţie a bateriilor şi să îşi menţină poziţia de lider în domeniul inovaţiei ştiinţifice. Premiul va contribui la atingerea obiectivelor Pachetului privind mobilitatea curată, care vizează reducerea emisiilor de CO2, stimularea utilizării vehiculelor curate şi promovarea unei politici industriale integrate privind bateriile produse în UE. Pentru a asigura o producţie de baterii competitivă, independentă şi inovatoare, Comisia a iniţiat o alianţă în domeniul bateriilor în cadrul UE, care reuneşte industria, comunitatea de inovare şi statele membre”, a subliniat Carlos Moedas, comisarul european pentru Cercetare, Ştiinţă şi Inovare.

Termenul limită depunerea aplicaţiilor este 17 decembrie 2020.

Programul pentru perioada 2018-2020 al „Orizont 2020”, publicat în octombrie anul trecut, a introdus măsuri de susţinere a pieţei creării inovatoare, prin intermediul unei etape-pilot a Consiliului European pentru Inovare, cu un buget de 2,7 miliarde de euro.

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

cazinou
Gadgets și High-Tech

Șansele de la cazinou vs șansele de la pariurile sportive

Șansele de la cazinou vs șansele de la pariurile sportive. În labirintul...

Continental
Gadgets și High-Tech

Inovație mondială de la Continental. Gardianul infailibil

Împreună cu partenerul său trinamiX, Continental prezintă o inovație mondială: ecranul de...

cazinou
Gadgets și High-TechMonitorizare și aplicații

Cele mai noi metode pentru șanse mai bune la cazinou

Cele mai noi metode pentru șanse mai bune la cazinou Într-o lume...

cazino
Gadgets și High-Tech

De ce sunt oamenii fascinați de lumea cazinourilor online

Oamenii din întreaga lume se implică în jocurile de cazino online din...