Capitala va avea o stație de alimentare cu CNG

Autorizația de construire a primei stații publice de alimentare cu CNG (gaz natural comprimat) din București a fost emisă. Stația București A1 este prima din rețeaua de 9 ce urmează a fi construită până la finalul anului viitor în cadrul proiectului CNG România.Stația va fi situată în zona Kika Militari, lângă Autostrada A1, pe sensul de mers Pitești – București, la 500 m de sensul giratoriu, ieșirea către Hornbach Militari, cu acces facil din ambele sensuri ale Centurii Capitalei și Autostrăzii A1, precum și din sensul de ieșire din București. Poziționarea stației se subscrie strategiei proiectului de a deservi tranzitul pe rețeaua principală TEN-T dar și aglomerările urbane adiacente.

Stația va fi prima dintre cele 9 ale proiectului CNG România planificate a fi construite în Arad, Timișoara, Deva, Pitești, Constanța, Craiova, Drobeta Turnu Severin şi Sibiu, estimând că vor fi în totalitate funcționale până la finalul anului 2019.

Harta Retea Statii CNG RomaniaLa data inaugurării, Denisson Energy și Asociația Gazului Natural pentru Vehicule – NGVA România, parteneri în proiect, își propun să lanseze prima platformă de comunicare între actorii care activează în piața CNG din România, vizând astfel creșterea gradului de conștientizare a tehnologiei și prezentarea avantajelor oferite de aceasta.

CITEȘTE ARTICOLUL COMPLET PE CARGO-BUS.RO!

Adaugati comentariu