Premiu acordat României pentru siguranță rutieră

Deși pare ciudat, România a primit Premiul de Excelență în Siguranța Rutieră de acest an. De fapt, acest premiu a fost decernat Automobil Clubului Român pentru o aplicație foarte eficientă în combaterea vitezei la volan.

Comisia Europeană a acordat la București Premiile pentru Excelență în Siguranța Rutieră. Anul acesta, cele cinci premii au mers către:

Heracles Group of Companies, membru al LafargeHolcim (Grecia),

Municipalitatea Martigues (Franța),

CTT Correios de Portugal (Operator Servicii Postale Portugalia),

Automobil Clubul Român

Swedish Abstaining Motorists’ Association (Suedia).

Pentru al doilea an consecutiv, a fost acordat un premiu special dedicat lui Jacques Barrot, fost comisar european pentru transport și susținător ferm al siguranței rutiere. Câștigătorul a fost selectat de publicul prezent la ceremonie dintre cei cinci câștigători. Acesta este Automobil Clubul Roman (ACR) pentru aplicatia ‘Plimbă Ursul’ care își propune să transforme șoferii neglijenți în șoferi responsabili cu ajutorul pasagerilor lor juniori. Președintele ACR Constantin Niculescu a primit premiul înmânat de Matthew BALDWIN, Director General Adjunct Mobilitate și Transport (DG MOVE) din Comisia Europeană.

 

Automobil Clubul Român (Romania): Proiectul „Plimba Ursul” își propune să transforme șoferii neglijenți în șoferi responsabili cu ajutorul pasagerilor lor juniori. Aplicația inovatoare „Junior Co-Pilot Game” folosește tehnologia GPS complet sincronizată cu mașina. Ea trimite avertismente tinerilor jucători atunci când părintele lor accelerează peste limitele legale. Dacă viteza nu este adaptată, jucătorul poate pierde puncte sau se termină jocul. Aplicația include semne și reguli rutiere pentru copii, transformând această aplicație într-un real instrument educațional.

Jocul Plimba Ursul a fost recompensat pentru natura sa extrem de inovatoare, folosind aplicația mobilă în educația copilului în domeniul siguranței rutiere. Proiectul educă astfel copiii cu privire la siguranța rutieră transformându-i în pasageri activi și, în același timp, previne depășirea vitezei și sporește atenția șoferilor. Natura distractivă a activităților sporește eficiența programului.

www.plimba-ursul.ro

 

Niculescu_ACR_Safety

 

Pentru mai multe informatii

Carta Europeană de Siguranță Rutieră: http://erscharter.com

 

Adaugati comentariu