Car-sharing 100% electric

BCR a lansat eGo, primul serviciul de car sharing 100% electric din Bucureşti, oferit de o bancă. Toate maşinile disponibile sunt autovehicule premium de ultimă generaţie – BMW i3, iar serviciul eGo este accesibil printr-o aplicaţie dedicată, care permite localizarea şi rezervarea autoturismelor, în timp ce cheia maşinii este înlocuită exclusiv de cardul bancar contactless BCR.

Pentru a putea beneficia de serviciul BCR eGo, utilizatorii din Bucureşti trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:

  • Să dispună de un cont BCR
  • Sa deţină un card de debit sau credit contactless BCR
  • Să instaleze aplicaţia BCR eGo, disponibilă atât utilizatorilor de Android, cât şi de iOS

„BCR eGO va fi lansat iniţial prin intermediul unei flote de 20 de autoturisme BMW i3, numărul vehiculelor urmând să fie dimensionat ulterior în funcţie de cererea clienţilor. Serviciul este conceput atât pentru clienţii persoane fizice, cât şi pentru companiile care doresc să ofere salariaţilor un serviciu modern de mobilitate urbană”, a afirmat Bogdan Speteanu, directior general BCR Leasing.

În aplicaţia BCR eGO, utilizatorii vor putea localiza şi rezerva maşina cea mai apropiată de locaţia în care se află. De asemenea, vor putea vedea care este gradul de încărcare al fiecărui autovehicul electric şi, mai ales, unde pot găsi staţiile de încărcare.

Utilizatorii pot ridica şi lăsa maşinile în orice punct al Bucureştiului, dar există totuşi recomandarea de a fi parcate într-o zona predefinită (zona centrală şi de nord a Bucureştiului). Clienţii care vor lăsa maşinile conectate la una dintre staţiile de încărcare disponibile vor beneficia de bonusuri suplimentare. Planurile tarifare pentru utilizarea serviciului BCR eGO pot fi consultate prin aplicaţie; acestea vor varia in functie de alegerea unor pachete predefinite ( retail, corporate). Tariful de baza pentru clientii retail BCR va fi 10 lei „pornirea” (cost fix per cursa) plus 0,4 lei/minut tva inclus, putand fi cumparate segmente de cate jumatate de ora.

Maşinile puse la dispoziţie de BCR prin eGo sunt în totalitate autovehicule electrice BMW i3, care pot transporta până la 4 persoane. Bateria de înaltă tensiune a automobilului poate fi încărcată la o staţie publică DC (curent continuu) de 50 kW în doar 40 de minute la 80% din capacitate şi oferă o autonomie medie de 200 de kilometri în condiţii normale de utilizare. Modelul BMW i3 accelerează de la 0 la 100 km/h in 7,3 secunde, având un motor de cu o putere maximă 170 CP şi un cuplu maxim de 250 Nm.

“Conform unui studiu intern BMW Group pentru serviciile noastre de car sharing din Europa, 38% dintre clienţii acestui program şi-au vândut maşina personală. În multe cazuri este vorba de automobile mai vechi şi puţin eficiente. Automobilele electrice şi serviciile de car sharing sunt combinaţia perfectă pentru a reduce poluarea şi aglomeraţia din marile oraşe. Felicităm BCR pentru această iniţiativă, un proiect model pentru un Bucureşti mai curat”, a punctatDana Popescu, Brand Manager BMW i România.

 

Adaugati comentariu