Preluarea Porsche Bank România de către Dan Ostahie, autorizată de către Consiliul Concurenţei

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Dan Ostahie preia Porsche Bank România, întrucât nu afectează competiţia pe piaţa locală, a anunțat instituția.
Porsche Bank

Dan Ostahie controlează Grupul Altex, care este organizat pe mai multe linii de activitate, respectiv: retail, servicii IT, import, producţie şi distribuţie produse electro-IT&C, service, servicii financiare nebancare, transport, automotive, imobiliare.

Porsche Bank S.A. face parte din Grupul Porsche Finance România. Grupul activează în România pe piaţa serviciilor financiar-bancare prin intermediul Porsche Bank România S.A. şi Porsche Leasing România IFN S.A., a căror activitate predominantă este cea de creditare (în special sub forma creditelor de consum şi leasing auto).

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa din România sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naţionale de concurenţă, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.

 

CITEȘTE ȘI:

Lucrări de reabilitare pe partea bulgară a „Podului Prieteniei” Giurgiu-Ruse

Cum să treci mai repede granița în Bulgaria. Recomandările MAE pentru sezonul turistic

 

 

 

Adaugati comentariu