Precizările CNAIR privind achitarea taxei de pod de la Fetești

După anunțul ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, conform căruia va propune suspendarea achitării taxei de pod de la Fetești pe perioada lucrărilor de reabilitare, CNAIR a precizat că, până la finalizarea demersurilor juridice necesare, aceasta trebuie plătită.Fetești

”În prezent taxa de pod la Fetești este obligatorie, având în vedere faptul că pentru suspendarea achitării acesteia sunt necesare anumite demersuri juridice”, a transmis CNAIR.

Astfel, până la suspendarea efectivă a taxei de trecere a podurilor dunărene, cei care le tranzitează trebuie să achite această taxă, în caz contrar fiind emis PVC (Proces Verbal de Contraventie).

CNAIR a mai anunțat că va comunica public momentul și perioada în care achitarea taxei de pod de la Fetești va fi suspendată.

Lucrările de reabilitare ale podului de la Fetești, peste brațul Borcea, au fost reluate în luna februarie și vor fi încheiate la începutul lunii august. În această perioadă, ministrul Transportului a propus suspendarea achitării taxei de trecere.

Podul peste brațul Borcea, în lungime de 970 m, este un pod combinat de cale ferată și șosea, de tip constructiv, care traversează fluviul Dunărea și, împreună cu podul similar de la Cernavoda, în lungime de 1596 m conectează orașele Fetești și Cernavodă din România, între regiunile Dobrogea și Muntenia.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Piața asigurărilor auto a depășit, anul trecut, pragul de 11 miliarde de lei

Tarifele pentru autoturisme la trecerea cu bacul la Ostrov vor fi reduse, în contextul investigației declanșate de Consiliul Concurenței

 

 

 

Adaugati comentariu