Posibilă prelungire a suspendării ratelor bancare după 1 ianuarie 2021

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a anunțat că, în perioada următoare, va fi prezentat un proiect de prelungire a suspendării ratelor bancare şi după 1 ianuarie 2021, în prezent având loc discuţii pe această temă.prelungire a suspendării ratelor

“Am discuţii săptămânale cu sistemul financiar-bancar pe această temă. Găsim formula cea mai bună. Cred că în perioada următoare vom veni cu o variantă publică, dar da, vrem să găsim o formulă de prelungire. Cum va arăta această formulă, vom vedea. Dar discutăm despre o prelungire a suspendării ratelor bancare. S-ar putea să fie nevoie de garanţii ale statului în continuare, încă nu este o formulă definită, dar clar am spus asta ne gândim, există sectoare în economie, cum este HORECA, de exemplu, unde perioada dificilă se prelungeşte şi atunci trebuie să găsim măsuri care să ajute şi în perioada următoare”, a explicat ministrul Finanțelor, Florin Cîţu.

Acesta anunța, la finalul lunii mai, că 152.000 de clienţi ai băncilor au beneficiat de amânarea ratelor cu până la 9 luni, însumând credite în valoare de 3,3 miliarde de lei.

Perioada până la care a putut fi solicitată amânarea ratelor s-a încheiat la data de 15 iunie.

Solicitările de suspendare la plata creditelor s-au efectuat atât în baza măsurilor adoptate de bănci pentru a sprijini clienţii afectaţi de pandemia Covid-19, cât şi în baza prevederilor OUG 37/2020.

 

CITEȘTE ȘI:

Libera circulație a persoanelor între UE și Marea Britanie, îngrădită din 1 ianuarie 2021. Cât de mult?

Exporturile de maşini, în scădere cu 13,5% la finalul trimestrului III

Cehia înăsprește condițiile de intrare în țară

 

 

Adaugati comentariu