Posibil cartel al constructorilor auto din Germania?

Comisia Europeană a anunţat că, în data de 16 octombrie 2017, reprezentanţii săi au efectuat o inspecţie neanunţată la sediul unui producător auto din Germania, în cadrul unei investigaţii antitrust.
Germania

Inspecţia se referă la preocupările Comisiei conform cărora mai mulţi producători auro din Germania au încălcat normele UE antitrust care interzic cartelurile si practicile comerciale restrictive, conform articolul 101 din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene.

Oficialii Comisiei au fost însoţiţi de omologii lor din cadrul autorităţii naţionale germane de concurenţă.

Inspecţiile reprezintă un pas preliminar în investigarea practicilor anticoncurenţiale suspectate.

„Faptul că reprezentanţi ai Comisiei Europene efectuează inspecţii nu înseamnă că societăţile inspectate se fac vinovate de un comportament anticoncurenţial si nici nu prejudiciază rezultatul anchetei însesi. Comisia respectă dreptul la apărare, în special dreptul de a fi audiat în cadrul procedurilor antitrust”, arată Comisia Europeană.

Potrivit surselor citate, nu există un termen legal pentru a finaliza anchetele privind comportamentul anticoncurenţial. Durata acestora depinde de o serie de factori, inclusiv de complexitatea fiecărui caz, de măsura în care societăţile în cauză cooperează cu Comisia si de exercitarea dreptului la apărare.

 

 

Adaugati comentariu