Advertisement

porsche-floteauto
Home Piaţa auto Flotă verde Porsche va lansa versiuni hibride pentru toate modelele sale

Porsche va lansa versiuni hibride pentru toate modelele sale

Potrivit directorul general al Porsche, Oliver Blume, compania subsidiară a Volkswagen va lansa în viitorul apropiat versiuni hibride pentru toate modelele sale.

într-un interviu acordat publicaţiei germane Westfalen-Blat, acesta anunţă că o versiune hibrid a modelului 911, cu o autonomia electrică de 50 de kilometri, va fi lansată în 2018.

De asemenea, şeful Porsche nu crede în viitorul maşinilor „fără şofer”, afirmând că „locul unui iPhone este în portofel, nu pe autostrăzi”, iar Porsche nu are nevoie să încheie parteneriate cu giganţii din domeniul tehnologiei.

„În general, parteneriatele nu reprezintă o idee rea dacă propriile competenţe sunt insuficiente. Dar, pe de o parte, noi facem parte dintr-un grup important şi, pe de altă parte, nu intenţionăm să devenim lideri pe acest segment, îi lăsăm pe alţii”, a adăugat Oliver Blume, citat de Reuters.

Recent, angajaţii Porsche au acceptat concesii în valoare de câteva sute de milioane de euro pentru a asigura producţia modelului sport electric la cea mai mare fabrică a companiei.

În decembrie, compania anunţase că va cheltui aproximativ un miliard de euro (1,1 miliarde de dolari) la fabrica sa din Zuffenhausen şi va crea aici peste 1.000 de locuri de muncă pentru producerea modelului „Mission E”, unul din cele mai performante vehicule electrice pe plan global.

Dar costurile cu salariile ale celor 13.000 de angajaţi de la Zuffenhausen le depăşesc pe cele de la fabrica Porsche din Leipzig şi uzina VW din Osnabrueck, unde sunt asamblate modelele Cayman şi Cayenne, au declarat, pentru Reuters, surse din interiorul Porsche.

Angajatorul şi angajaţii au fost de acord cu măsurile care au dus la decizia producerii la Zuffenhausen a modelului „Mission E”, a afirmat un purtător de cuvânt al Porsche, confirmând un raport apărut în revista germană „Automobilwoche”.

Măsurile de reducere a costurilor convenite de angajaţii şi conducerea de la Zuffenhausen prevăd majorarea săptămânii de lucru de la 34 la 35 de ore şi renunţarea la o parte din majorarea salarială prevăzută pentru perioada 2016 – 2025, a anunţat „Automobilwoche”.

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Administrare floteFlotă verde

Cum a redus HP emisiile de CO2 și costurile flotei

Adoptarea vehiculelor hibride, reducerea numărului de furnizori și dimensionarea corectă a flotei...

Înverzirea flotelor corporative
Flotă verdeJuridic

Înverzirea flotelor corporative. Consultarea europeană se apropie de final

Deschisă în februarie 2023, consultarea publică a Comisiei Europene privind ecologizarea flotelor...

acea
Flotă verdeIndustrie auto

ACEA, despre taxarea importurilor din China: Concurența sănătoasă stimulează inovația și alegerea consumatorilor

Asociația Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) a luat act de faptul că...

Flotă verde

IVECO lansează oficial, în România, eDaily, platforma complet electrică pentru autoutilitare mici

IVECO anunță lansarea pe piața din România a vehiculului complet electric IVECO...