Advertisement

Porsche Carrera GT / Gemballa Mirage GT
Home Piaţa auto Autoturisme Porsche Carrera GT făzut zob în NY. Video spectaculos!

Porsche Carrera GT făzut zob în NY. Video spectaculos!

De fapt, e mai mult decât un Porsche Carrera GT. Este un Gemballa Mirage GT, un model rarisim care, după ce a jucat bowling cu mașinile de pe un bulevard din New York, a plecat… pe roțile lui!

New York se află în carantină, iar asta înseamnă bulevarde libere și, implicit, viteze de circulație mari. Unul dintre cvasi-piloți și-a scos bijuteria din parcare și, într-un exces de zel, a înfipt-o în două alte autoturisme de pe bulevard.

Oficial, numele șoferului nu este cunoscut, dar se zvonește că ar fi vorba despre Ben Chen, un cunoscut colecționar de supercaruri și co-fondator al raliului Golden Rush Rally.

Porsche Carrera GT / Gemballa Mirage GT

 

Accident: SUV Lexus zboară prin aer și se face zob!

Supercarul a fost un Gemballa Mirage GT, un supercar derivat din Porsche Carrera GT. Dacă originalul, fabricat între 2003 și 2007 în mai puțin de 1.300 de exemplare, dezvolta 612 CP, tunerul german Gemballa, care modifică modele Porsche încă din 1981, l-a urcat la 645 CP, prin modificarea eșapamentului, dar i-a adăugat și un kit exterior agresiv. Inițial, Carrera GT trebuia să fie pus în mișcare de un motor boxer cu 6 cilindri, supraalimentat, dar s-a ajuns la soluția V10 natural aspirat de 5,7 l, motor pe care Porsche îl dezvoltase în secret pentru echipa de Formula 1 Footwork, iar apoi îl modificase pentru cursa de anduranță de la Le Mans.

https://www.youtube.com/watch?v=UuLTT4SZpf0&feature=youtu.be

Exemplarul distrus este unul dintre cele 25 produse în total de Gemballa. Din fericire, motorul este poziționat central, în spatele scaunelor, așa că nu a avut de suferit în urma accidentului, și astfel, Mirage GT a pornit cu propriile forțe de acolo.

Porsche Carrera GT / Gemballa Mirage GT

Mai multe echipaje de poliție și pompieri s-au deplasat la locul accidentului, așa cum apare în filmare. Păstrând proporțiile, ne aflăm în fața unei situații care se poate repeta și în orașele din România. Circulația extrem de lejeră le permite șoferilor să se deplaseze cu viteze mari și, astfel, potențialele accidente ar putea avea urmări mult mai grave.

via carbuzz

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Dacia Duster 3
Autoturisme

Test Dacia Duster 3. Buna vestire

Vino de citește, căci am veste grozavă de adus! A renăscut pentru...

Autoturisme

Pășește în viitor cu Ford: inovații și viziuni pentru mobilitate durabilă

Ford se află în fruntea industriei auto cu soluții inovatoare și viziuni...

Autoturisme

Renault deschide comenzile în România pentru Symbioz

Poziționat între Captur și Austral, Symbioz asigură Renault o prezență mai puternică...

Swift
Autoturisme

Test cu Suzuki Swift. Sho-Sho-Kei-Tan-Bi

Swift este unul dintre cele mai longevive și apreciate modele ale producătorului...