Polonia îşi dezvoltă şoselele din nordul ţării

Polonia va primi din Fondul de Coeziune al UE suma de 234 milioane de euro pentru construcţia unui sector al drumului expres S6 din regiunea Pomerania, în nordul ţării.
Autostrada Sudului

Şoseaua de mare viteză va lega oraşul Bożepole Wielkie de zona metropolitană a oraşelor Gdańsk, Sopot şi Gdynia, pe reţeaua transeuropeană de transport.

„Locuitorii din Pomerania vor fi primii beneficiari ai acestui proiect, cu o conexiune mai rapidă şi mai sigură la zona celor trei oraşe. Însă, până la urmă, toţi europenii şi economia UE în ansamblu vor beneficia de o mai bună conectivitate în regiune şi efectele sale pozitive pentru comerţ, turism şi dezvoltare”, a declarat comisarul pentru politica regională, Corina Creţu.

Proiect va contribui la eliminarea blocajelor din reţeaua poloneză de transport, ceea ce va conduce la un flux mai bun de persoane şi mărfuri şi la o mai bună coeziune economică, socială şi teritorială.

Lucrările implică 8 intersecţii rutiere şi construirea de structuri adiacente, cum ar fi viaducte, poduri şi instalaţii de protecţie a mediului. Proiectul trebuie finalizat în 2021.

Peste 357 de milioane de euro din fondurile de coeziune sunt alocate pentru finalizarea drumului expres S6 în perioada 2014-2020.

Adaugati comentariu