Polonia elimină accizele la carburanți timp de 5 luni, pe fondul scumpirilor și al creșterii inflației

Începând din luna decembrie, Polonia va elimina accizele aplicate carburanților, una dintre măsurile prevăzute într-un program mai larg adoptat de Guvernul de la Varșovia pentru a contracara inflația care a atins cel mai ridicat nivel din 2001.Preţurile la pompă

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a precizat că așa-numitul „Scut Anti-inflație”, programul de contracarare a inflației, va costa aproximativ 10 miliarde de zloți (2,4 miliarde de dolari). În afara de eliminarea accizelor la carburanți, Guvernul polonez va reduce TVA-ul și accizele la gaze și energie începând din luna ianuarie 2022, concomitent cu acordarea unor ajutoare gospodăriilor sărace.

În Polonia, rata anuală a inflației a urcat, în luna octombrie, la 6,8%, cel mai ridicat nivel din 2001

„Oferim o reducere mare a taxelor, pentru a amortiza efectele inflației”, a spus Mateusz Morawiecki, care estimează că inflația va continua să crească în perioada decembrie-martie.

În acest context, începînd din data de 20 decembrie, accizele la carburanți vor fi reduse la 0% timp de cinci luni pentru a scădea prețurile care au crescut vertiginos la niveluri record.

 

CITEȘTE ȘI:

Bosch dotează un laborator de Industrie 4.0 în Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca

Începe amenajarea spațiilor de servicii concesionate de MOL și Rompetrol pe A1 și A2

Adaugati comentariu