Advertisement

autospeciale
Home Finanţare Poliţia de Frontieră a recepţionat 38 de autospeciale 4×4 pentru teren dificil

Poliţia de Frontieră a recepţionat 38 de autospeciale 4×4 pentru teren dificil

Ultimul lot de 38 de autospeciale 4×4 pentru teren dificil a intrat în dotarea Poliţiei de Frontieră Române. Aceste mijloace de mobilitate terestră întregesc completul de 50 de autovehicule achiziționate din fonduri europene nerambursabile, în cadrul proiectului ”Fondul de Securitate Internă”.

Primul lot format din 12 autospeciale de patrulare dotate la standarde de ultimă generație, destinate efectuării misiunilor specifice de patrulare în condiţii off-road, au intrat în dotarea Poliţiei de Frontieră în luna august a acestui an.

Întregul lot de mijloace de mobilitate terestră destinate supravegherii zonelor de frontieră greu accesibile, face parte din contractul în valoare de aproximativ 16 milioane lei, finanțat din fonduri externe nerambursabile, prin Fondul de Securitate Internă.

Autospecialele pentru teren dificil au fost distribuite structurilor teritoriale ale Poliţiei de Frontieră, preponderent frontierei din nordul şi sud-vestul ţării, fiind destinate efectuării misiunilor specifice de patrulare în condiții meteo-climatice defavorabile, în vederea unui control mai eficient al fenomenului infracțional transfrontalier, respectiv combaterea și prevenirea migrației ilegale, respectiv a contrabandei cu produse accizabile.

Acestea sunt destinate spre a fi folosite de către structurile operative în zone cu teren neamenajat, greu accesibil sau chiar zone inundate, având o multitudine de caracteristici tehnice de înaltă performanță. Printre acestea este admisia de aer a motorului supraînălțată ( de tip “snorkel”) care îi oferă capacitatea de a traversa zone inundate cu o adâncime de 80 cm.

Date tehnice pentru autospeciale

Autovehiculul de bază Ford Ranger Double Cab Raptor este dotat cu un sistem de transmisie 4×4 pentru condiții off-road, având întreaga suspensie reproiectată (amortizoare cu capacități crescute de preluare), troliu montat în partea frontală acţionat electric și proiectoare led cu intensitate de 5000 lumeni pentru supravegherea zonelor de frontieră.

Specificații tehnice: motor: turbo-diesel, cilindree 1996 cm3, 156 KW, cu tracţiune 4×4, cutie viteze automată cu 10 trepte, integrală decuplabilă cu sistem electronic de control al tracţiunii, suspensie adaptată pentru deplasarea în zone neamenajate/greu accesibile.

”Eficienţa sporită a măsurilor de securizare a frontierei este posibilă şi printr-un substanţial suport logistic, în continuă dezvoltare şi modernizare, atât cu fonduri comunitare, cât şi cu cele disponibile de la bugetul de stat Una dintre condițiile de care depinde eficiența misiunilor noastre este asigurarea dotărilor tehnice adaptate realităților din teren și dinamicii fenomenului infracțional transfrontalier. Autospecialele de supraveghere și-au dovedit utilitatea în repetate rânduri, iar continuarea achizițiilor pe această linie rămâne un obiectiv prioritar al Poliției de Frontieră Române”, a transmis instituția.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Rata de reducere a emisiilor de carbon a fost de 0,5% în 2021, cea mai scăzută din ultimii 10 ani

Producătorul român de stații de încărcare LEKTRI.CO semnează două noi parteneriate

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Flotă verdeVehicule comerciale uşoare

Ofensiva KIA în Europa

Coreenii de la Kia vor demara în 2025 o ofensivă pe piața...

Flotă verdeVehicule comerciale uşoare

Anadolu Automobil Rom prezintă micro-utilitara AOS BIG-e

Anadolu Automobil Rom S.R.L a lansat noul vehicul micro-utilitar AOS BIG-e pe...

Software République
Vehicule comerciale uşoare

Mobilitate inteligentă de la Software République. Proiectul “U1st Vision”

Software République ne oferă o imagine a modului în care urmează să...

Flotă verdeVehicule comerciale uşoare

Productivitatea Ford Pro este în centrul atenției la IAA TRANSPORTATION 2024

Ford Pro își întărește poziția de lider pe piața europeană și angajamentul...