Podurile Borcea şi Cernavodă vor fi reabilitate

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) intenţionează să reabiliteze podurile de la Borcea şi Cernavodă, situate pe autostrada A2. Momentan a găsit bani doar pentru documentaţiile tehnice, pentru modernizarea va cere fonduri europene.cernavodă

În calitate de benficar, CNAIR a încheiat, cu Ministerul Transporturilor, Contractului de Finanţare pentru completarea Studiului de Fezabilitate pentru reabilitarea Podului peste Braţul Borcea şi a Podului de la Cernavodă, precum şi pentru elaborarea documentaţiei-suport destinate cererii de finanţare în vederea obţinerii fodnurilor europene nerambursabile alocate prin Programului Operational Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020.

Durata proiectului este de 4 luni, respectiv între data de 1 septembrie 2018 şi 31 decembrie 2018, la care se adaugă, dacă este cazul, şi perioada de desfăşurare a activităţilor proiectului înainte de semnarea Contractului de Finanţare.

În cadrul proiectului vor fi elaborate Analiza cost-beneficiu, Analiza Schimbărilor Climatice, Analiza Multicriterială, precum şi documentele- suport pentru transmiterea cererii de finanţare.

Valoarea totală a proiectului este de 49.623,95 lei (inclusiv TVA) şi va fi finanţat tot prin POIM 2014-2020, din care contribuţia Uniunii Europene din Fondul de Coeziune va fi de 31.275,60 lei (75%), iar contribuţia CNAIR, de 10.425,20 lei (25%).

Anul trecut, CNAIR a realizat doar reparaţii asfaltice pe cele două poduri.

Adaugati comentariu