Podul de la Agigea va fi din nou închis pentru reparații

Podul de la Agigea va fi din nou închis pentru reparații, a anunțat Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).
agigea

Situat pe Drumul Național 39 (DN39), în Mangalia, podul de la Agigea este punctul principal de legătura între Constanța și Vama Veche. ”Închiderea totală a traficului pe pod este necesară în această perioadă pentru tensionarea finală a cablurilor, înlocuite în perioada septembrie-decembrie 2016, demontarea ancorajului provizoriu de pe pilonul central și montarea elementelor rosturilor de dilatație ale podului”, se arată în comunicat.

La propunerea constructorului, CNAIR va suspenda traficul rutier pe podul de la Agigea, între 8 și 25 mai, perioadă în care ruta alternativă propusă de CNAIR este nodul rutier A4 (intersecția cu Drumul Național 39, Agigea) – A4 (intrare port Constanța Sud) – podul nou peste canalul Dunăre – Marea Neagră – bretea acces la DN 39A- DN 39A – DN 39 (Eforie Nord – Agigea).

”Demontarea ancorajului (un inel cu o greutate de aproximativ 90 de tone), presupune măsuri speciale, iar operațiunea va fi efectuată cu ajutorul a două macarale cu o capacitate de 400 tone fiecare. Pentru tensionarea finală a cablurilor sunt necesare operațiuni de nivelment al podului (stabilirea poziției inițiale a tablierului podului) și teste pentru măsurarea forțelor din fiecare cablu. Aceste teste se pot face doar după eliberarea oricărei sarcini de pe pod, ceea ce înseamna implicit oprirea traficului”, se arată în comunicatul CNAIR.

”Hidroizolația podului a fost finalizată, iar din punct de vedere tehnic toate cele patru benzi de circulație vor fi funcționale, odată cu redeschiderea traficului rutier pe pod, în data de 25 mai 2017,” au adăugat reprezentanții CNAIR.

Adaugati comentariu