Advertisement

masini-floteauto
Home Piaţa auto Peste 170 de vehicule noi pentru flotele a şase instituţii publice

Peste 170 de vehicule noi pentru flotele a şase instituţii publice

Administraţia Prezidenţială, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare au cumpărat deja, prin licitaţie, 89 de autovehicule. Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură, Agenţia Domeniilor Statului şi din nou Parchetul intenţionează să achiziţioneze alte 87 autoturisme.

Potrivit unui anunţ publicat în SEAP, Administraţia Prezidenţială a cumpărat 20 de autoturisme noi, printr-o procedură de licitaţie deschisă. Astfel, au fost achiziţionate 10 autoturisme cu tracţiune integrală 4X4, opt autoturisme berlină şi două autoturisme autoutilitare. În acest sens, au fost atribuite două contracte societăţii Renault Commercial Roumanie, unul în valoare de 269.195,44 de lei, fără TVA, şi altul de 587.881,90 de lei, fără TVA. Criteriul de atribuire a contractelor a fost preţul cel mai scăzut, iar principalele modalităţi de finanţare şi plată a acestora sunt reprezentate de bugetul de stat şi fonduri obţinute prin Programul de stimulare a înnoirii Parcului Auto Naţional.

Potrivit unui alt anunţ, Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare a achiziţionat 52 de autoturisme (50 de tip break şi două de tip berlină). În acest sens, au fost atribuite două contracte societăţii Renault Commercial Roumanie SRL, unul în valoare de 2.022.709,50 lei, fără TVA, şi altul de 78.238,38 de lei, fără TVA. Achiziţia s-a realizat prin licitaţie deschisă, criteriul de atribuire fiind preţul cel mai scăzut.

Pe de altă parte, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) a cumpărat, printr-o altă licitaţie deschisă, 17 autoturisme Skoda Octavia SMART 1.4 TSI150CP/M6, conform unui anunţ publicat tot în SEAP. În acest sens, a fost atribuit un contract în valoare de 923.100 de lei, fără TVA, societăţii Porsche Romania. Criteriul de atribuire a fost preţul cel mai scăzut, iar principala modalitate de finanţare este reprezentată de bugetul de stat.

PÎCCJ vrea să mai cumpere, tot printr-o licitaţie deschisă, 31 de autoturisme. Anunţul publicat în SEAP implică atribuirea unui contract de achiziţii publice, prin care ofertantul trebuie să includă în preţul ofertat şi contravaloarea următoarelor servicii: înmatriculare provizorie, RCA pentru 30 zile şi minimum 10 litri de combustibil în rezervor. Valoarea estimată a contractului este de 2.041.621 de lei, fără TVA. Criteriul de atribuire a contractului va fi preţul cel mai scăzut, iar principala modalitate de finanţare — bugetul de stat. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 24 noiembrie, ora 16, data limită de evaluare a ofertelor, în SEAP, fiind 6 decembrie, ora 18.

Conform unor alte anunţuri, Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură vrea să achiziţioneze 21 de autoturisme, cu o valoare estimată la 1.062.176 de lei, fără TVA, iar Agenţia Domeniilor Statului 20 de autoturisme noi, estimate la 1.092.500 de lei, fără TVA.

De asemenea, Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier intenţionează să achiziţioneze 15 autoturisme personalizate pentru efectuarea controlului în trafic, cu o valoare estimată la 1.012.500 de lei, fără TVA.

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Piaţa auto

Colaborare IVECO – Foton în domeniul vehiculelor comerciale

IVECO și Foton, unul dintre cei mai importanți producători de vehicule comerciale...

vehicule rutiere
Piaţa auto

INS: Parcul național de vehicule rutiere numără 10,3 mil. unități la finalul anului 2023

Numărul total de vehicule rutiere înmatriculate în circulaţie, în evidenţele Direcţiei Generale...

Piaţa auto

POLI AutoFEST 2024: Revoluția automobilistică prinde viață la POLITEHNICA București!

POLITEHNICA București readuce în capitală cel mai grandios eveniment dedicat industriei auto...

Flotă verdePiaţa auto

Ford E-Transit, actualizări importante

Ford Pro introduce opțiunea de autonomie extinsă pentru E-Transit și crește versatilitatea...