Advertisement
politia
Home Infrastructură Siguranţă rutieră Peste 1.500 de şoferi au rămas fără permis din cauza defecţiunilor tehnice ale maşinilor

Peste 1.500 de şoferi au rămas fără permis din cauza defecţiunilor tehnice ale maşinilor

Peste 1.500 de şoferi au rămas fără permis, în urma controalelor în trafic făcute de poliţiştii de la Rutieră în perioada 4 decembrie – 5 ianuarie, care au urmărit, în principal, prevenirea accidentelor grave produse din cauza defecţiunilor tehnice ale autoturismelor.

„În perioada 4 decembrie 2014 – 5 ianuarie 2015, din dispoziţia şefului Poliţiei Române, chestor-general de poliţie Petre Tobă, sub coordonarea de specialitate a Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), poliţiştii de la rutieră, împreună cu inspectori din cadrul Registrului Auto Român, au acţionat în trafic, pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor”, se arată într-un comunicat remis de Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

În urma verificărilor, poliţiştii au constatat aproape 400 de infracţiuni şi au dat peste 26.000 de sancţiuni contravenţionale.

În plus, au fost indisponibilizate 58 de autovehicule, a căror stare tehnică punea în pericol siguranţa traficului, au fost reţinute peste 1.500 de permise de conducere şi au fost retrase 1.900 de certificate de înmatriculare.

Echipele de control au verificat, în special, sistemele de frânare şi direcţie şi buna funcţionare a farurilor.

politiaPoliţiştii au controlat, în total, 51.271 de autovehicule, dintre care 12.037 de marfă, cu masa totală maximă autorizată mai mică de 3,5 tone, 33.321 de autovehicule cu o capacitate mai mică de 8+1 persoane şi 5.913 de taxiuri.

În urma verificării maşinilor de marfă, au fost constatate 43 de infracţiuni, dintre care 32 la regimul circulaţiei rutiere.

Poliţiştii şi inspectorii RAR au descoperit 640 de defecţiuni la sistemul de iluminare, 12 la cel de frânare şi 11 la sistemul de direcţie.

Au fost depistaţi, de asemenea, peste 150 de şoferi care nu făcuseră inspecţia tehnică periodică, 31 care nu aveau asigurarea obligatorie şi 28 fără anvelope de iarnă.

Tot în urma acestor controale, au fost reţinute 184 de permise de conducere şi au fost retrase 418 certificate de înmatriculare, dintre care 131 pentru neefectuarea inspecţiei tehnice periodice şi 287 pentru defecţiuni tehnice.

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Bulgaria
Siguranţă rutieră

Timpi măriți de așteptare la punctele de trecere a frontierelor cu Bulgaria

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care se află, tranzitează sau...

Infotrafic
Siguranţă rutieră

INFOTRAFIC: 17 tronsoane de drumuri naţionale sunt închise circulației rutiere

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, luni, la...

decese rutiere
Siguranţă rutieră

Harta regiunilor UE cu cele mai multe decese rutiere

Eurostat a dat recent publicității o hartă a regiunilor din UE unde...