Permisele auto din Germania sunt disponibile și în format digital

Începând din această săptămînă, șoferii germani își pot descărca permisele auto, prin intermediul unei aplicații, pe dispozitivele mobile. Astfel, în cazul în care nu au carnetele de conducere asupra lor, le pot prezenta în format digital.permise auto

Potrivit ministrul federal al transporturilor, Andreas Scheuer, digitalizarea permiselor de conducere a trecut astfel de prima etapă. Ulterior, vor fi integrate opțiuni și aplicații suplimentare.

„Permisul de conducere digital are potențialul de a face viața de zi cu zi mult mai ușoară pentru șoferi. Nu mai este nevoie de o verificare video consumatoare de timp la închirierea unei mașini sau la accesarea serviciilor de car-sharing”, a explicat Andreas Scheuer

În același timp, ministerul face demersuri, la nivelul UE, pentru a se asigura că permisul german de conducere digital va fi recunoscut ca dovadă oficială în verificările poliției.

Aceasta măsură face parte dintr-un pachet mai mare, derulat de autoritățile germane pentru ”digitalizare a transporturilor”.

Permisul de conducere digital este și un test, pentru a se putea dezvolta trecerea în format electronic și a altor documente, cum ar fi Cartea de identitate a mașinii.

 

CITEȘTE ȘI:

SEWS-România închide punctele de lucru din Haţeg şi Orăştie

Roubini: Economia lumii se află într-o poziție mult mai slabă decât în 2008, din cauza datoriilor masive

 

 

Adaugati comentariu