Advertisement

percheziţii
Home Administrare flote Juridic Percheziţii la persoane care au importat 3.000 de maşini second hand fără acte

Percheziţii la persoane care au importat 3.000 de maşini second hand fără acte

Poliţiştii derulează, marţi, 60 de percheziţii în Bucureşti şi 12 judeţe la persoane care ar fi achiziţionat aproximativ 3.000 de maşini second-hand, din spaţiul intracomunitar, prin intermediul unor societăţi comerciale, fără ca operaţiunile respective să fie înregistrate în evidenţele contabile şi fiscale ale acestora.

Potrivit Poliţiei Române, prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracţională este de aproximativ 6 milioane de euro.

„Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, pun în aplicare 60 de mandate de percheziţie domiciliară, la domiciliile unor persoane bănuite de spălare a banilor, în formă continuată, evaziune fiscală în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată şi uz de fals în formă continuată”, a anunțat Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

Perchezițiile au loc în municipiul Bucureşti şi în judeţele Argeş, Braşov, Buzău, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Ilfov, Ialomiţa, Olt, Vâlcea şi Vrancea.

„Din cercetări a reieşit că, în perioada iulie 2019 – martie 2020, persoanele bănuite ar fi comercializat, pe piaţa internă, aproximativ 3.000 de autoturisme second-hand, achiziţionate din spaţiul intracomunitar, prin intermediul unor societăţi comerciale, fără ca operaţiunile respective să fie înregistrate, în mod corect, în evidenţele contabile şi fiscale ale acestora”, arată sursa citată.

Vehiculele achiziţionate de la furnizorii intracomunitari ar fi fost aduse în ţară şi comercializate, prin intermediul unor site-uri specializate, către diverse persoane interesate, cu eludarea obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat, iar sumele obţinute în mod ilicit ar fi fost integrate într-un circuit financiar aparent legal.

„În perioada 2019 – 2020, ar fi fost întocmite mai multe contracte de creditare sau cesiune, fictive, prezentate unor instituţii şi operatori economici, în scopul ascunderii originii evazioniste a fondurilor şi pentru inducerea în eroare a organelor de urmărire penală şi fiscale”, precizează IGPR.

Poliţiştii vor pune în aplicare 66 de ordonanţe prin care s-a dispus ridicarea de înscrisuri de la persoanele implicate în activitatea infracţională.

La activităţi participă poliţişti ai Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, precum şi ai serviciilor de investigare a criminalităţii economice ale Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi inspectoratelor de poliţie judeţene Argeş, Braşov, Buzău, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Ilfov, Ialomiţa, Olt, Vâlcea şi Vrancea.

 

CITEȘTE ȘI:

Grupul Schaeffler aniversează 75 de ani. Povestea fondatorilor și a ideii geniale de rulment

Accesul în sediile și reprezentanțele RAR, condiționat de prezentarea Certificatului verde

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Înverzirea flotelor corporative
Flotă verdeJuridic

Înverzirea flotelor corporative. Consultarea europeană se apropie de final

Deschisă în februarie 2023, consultarea publică a Comisiei Europene privind ecologizarea flotelor...

permisul de conducere
Juridic

Emiterea duplicatului permisului de conducere este disponibilă și online

Începând cu luna iunie, șoferii care și-au pierdut permisul de conducere sau...

permis auto
Juridic

Când poate conduce un minor cu permis auto categoriile B şi BE. Proiect

Un minor în vârstă de 17 ani care deţine permis auto categoriile...

drogați
Juridic

Șoferii prinși băuți sau drogați la volan rămân fără carnet 10 ani

Șoferii prinşi la volan cu o alcoolemie mai mare de 0,8/mie sau...