Pentru poliţele RCA, ASF controlează patru asigurători

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) va declanşa controale în regim de urgenţă la cel puţin patru asigurători care nu oferă cotaţii pentru poliţele RCA pe durata de o lună.
City Insurance

Potrivit ASF, societăţile vizate sunt Asirom, Generali, Groupama şi Uniqa.

„Având în vedere informaţiile vehiculate în spaţiul public, conform cărora nu toate societăţile de asigurare oferă cotaţii pentru poliţele RCA pe durata de o lună, Autoritatea de Supraveghere Financiară a aprobat declanşarea unor controale în regim de urgenţă pe această temă la societăţile Asirom, Generali, Groupama şi Uniqa”, au anunţat reprezentanţii ASF.

Rezultatele vor fi făcute publice după finalizarea acţiunilor de control.

Potrivit legii privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de vehicule şi tramvaie, plata primelor de asigurare se face integral sau în rate, iar contractul se încheie pe o perioadă cuprinsă între o lună şi 12 luni, multiplu de o lună, în funcţie de opţiunea asiguratului.

 

CITEŞTE ŞI: Legea RCA a fost promulgată. 10 prevederi-cheie

 

Principalele obiective ale ASF sunt protecția consumatorilor şi asigurarea stabilităţii, transparenţei şi bunei funcţionări a pieţelor financiare non-bancare.

 

 

 

Adaugati comentariu