Advertisement

Patronatul Industriei Asigurărilor
Home Administrare flote Asigurări Patronatul Industriei Asigurărilor din România, o nouă organizație pe piața de profil

Patronatul Industriei Asigurărilor din România, o nouă organizație pe piața de profil

Companiile Groupama Asigurări, Uniqa Asigurări, Uniqa Asigurări de Viață și PAID România (Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale) au anunțat astăzi înființarea PIAR – Patronatul Industriei Asigurărilor din România.

”Apariția patronatului vine ca o necesitate firească, PIAR urmând să își atribuie rolul instituit prin lege în domeniul dialogului social, potrivit unui comunicat. Patronatul își propune să susțină interesele membrilor săi în calitate de angajatori și să facă domeniul asigurărilor, unul caracterizat, de altfel, de un grad ridicat de reglementare, mai atractiv pe piața muncii și mai capabil să rețină talente”, au arătat reprezentanții Patronatului.

De asemenea, prin afilierea sa în Confederația Patronală CONCORDIA, PIAR își propune să facă cunoscute stakeholder-ilor instituționali și mediului decident interesele și problemele cu care se confruntă piața de asigurări din România privind dialogul social, devenind, astfel, organismul abilitat din cadrul industriei asigurărilor care, conform legii, poate emite puncte de vedere în calitate de partener de dialog social.

”Odată cu lansarea acestui patronat, ne dorim să dăm încă un glas industriei de asigurări din România, la baza căruia să stea dorința noastră comună de a colabora și de a ne implica activ în dialogul social, în vederea creșterii atractivității asigurătorilor pe piața muncii”, au declarat reprezentanții PIAR.

În contextul nevoii de a îmbunătăți predictibilitatea legislativă, din domeniul muncii sau al condițiilor de certificare a personalului din domeniul asigurărilor, patronatul preia rolul de facilitator al dialogului social.

Membrii fondatori ai PIAR subliniază faptul că organizația patronală este complementară UNSAR – Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România, iar membrii fondatori ai PIAR sunt în același timp și membri UNSAR. În plus, în scopul unei colaborări cât mai strânse, directorul general al UNSAR va fi invitat permanent în Consiliul Director al PIAR. În acest mod, cele două organizații vor avea cadrul de guvernanță potrivit pentru a susține demersuri comune.

“Împreună cu organizația patronală, industria de asigurări va beneficia de o o acoperire mai largă a intereselor sale și de o mai bună reprezentare în dialogul cu toți actorii sociali, într-un sector în care predictibilitatea și stabilitatea legislativă sunt extrem de importante”, au declarat reprezentanții UNSAR.

Printre primele inițiative ale Patronatului Industriei Asigurărilor din România se numără identificarea inițiativelor legislative care țin de domeniul muncii și impactează sectorul asigurărilor, precum și luarea unor poziții oficiale privind avantajele și dezavantajele adoptării acestora.

“Alăturarea Patronatului Industriei Asiguratorilor din România celorlalte 13 sectoare ale economiei reprezentate în Confederația Patronală Concordia vine într-un moment în care este mai important decât oricând ca parteneriatul social să funcționeze și să susțină refacerea întregii societăți după pandemia COVID 19. Împreună putem reprezenta mai bine punctul de vedere al mediului de afaceri și putem contribui la crearea unui climat social și economic mai sănătos. Aderarea PIAR la Concordia transformă motto-ul “Dialog pentru dezvoltare” într-o realitate mai bună pentru noi toți”, a declarat Steven van Groningen, Președintele Confederației Patronale Concordia.

Potrivit PIAR, și alți asigurători și-au arătat interesul pentru aderarea la Patronatul Industriei Asigurărilor din România, acest lucru putând fi posibil pe tot parcursul anului următor.

 

CITEȘTE ȘI:

Transportul alternativ de persoane, în vizorul Concurenței din perspectiva utilizării tehnologiilor Big Data

Atenționare de călătorie în Slovenia. Drumuri închise din cauza căderilor masive de zăpadă

Românii pot intra în Croația doar în baza unui test negativ pentru Covid

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

tarifele RCA
Asigurări

Tarifele RCA rămân plafonate până la 30 septembrie 2024

Guvernul a decis prelungirea cu trei luni, până la 30 septembrie 2024,...

casco
Asigurări

Aproximativ 2.000 de notificări de daune în baza polițelor CASCO ca urmare a furtunii de săptămâna trecută

Ca urmare a furtunii de săptămâna trecută, companiile de asigurare membre ale...

Plafonarea tarifelor RCA
Asigurări

Plafonarea tarifelor RCA ar putea fi prelungită până la 30 septembrie 2024

Plafonarea tarifelor RCA ar putea fi prelungită până la 30 septembrie 2024,...

RCA
Asigurări

BAAR: Costurile cu piesele pentru autovehiculele reparate în baza poliţelor RCA au crescut cu 34%

Costurile cu piesele înlocuite pentru autovehiculele reparate în baza poliţelor RCA au...