Pasajul Berceni
Home Infrastructură Pasajul Berceni va fi deschis traficului rutier pe data de 24 iunie

Pasajul Berceni va fi deschis traficului rutier pe data de 24 iunie

Pasajul Berceni va fi deschis traficului rutier în săptămâna 19 – 25 iunie, dar cel mai probabil în data de 24 iunie, a anunțat secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu.

Potrivit acestuia, la începutul săptămânii viitoare, vor începe procedurile de pre-recepție și recepție ale obiectivului.

”În funcție de durata testelor, verificărilor și încercărilor a lucrărilor efectuate, materialelor folosite, precum și a verificării documentelor tehnice din faza de execuție, se va stabili data de dare în trafic pentru săptămâna 19-25 iunie, cel mai probabil, pentru 24 iunie”, a precizat Ionel Scrioșteanu.

În prezent, pe șantierul de la Pasajul Berceni, este în curs de finalizare montarea scărilor de acces pietonal la inelul central al pasajului, lucrările de amenajare a trotuarelor din zona girației București și Centura București și continuă vopsirea cu protecție a tablierului metalic și a tablierului de beton aferente inelului central;

Totodată, se execută lucrări de montare a parapetului de tip New Jersey pe rampa de urcare/coborâre spre și dinspre București, lucrări de umpluturi cu balast în zona lucrărilor Apa-Nova, pe breteaua de acces din zona cimitirului și se montează punctele de aprindere și ultimele console de susținere a stâlpilor de iluminat public pe rampele pasajului.

Pasajul Berceni, în lungime 2,4 km, este construit de Asocierea Trameco – Vahostav – Construcţii Erbaşu – Grafic Tends, câştigătoare a licitaţiei desfășurată în 2019. Lucrările au început însă în 2021, pentru că CNAIR nu finalizase procedurile de cadastrare și de expropiere a terenurilor.

Proiectul este parte componentă a lărgirii la 4 benzi a Centurii Rutiere a Municipiului Bucureşti Sud, între autostrada A2 (km 23+600) şi autostrada A1 (km 55+520)

Valoarea contractului este de 146 milioane de lei (fără TVA), echivalentul a 30,5 milioane euro (fără TVA), lucrarea fiind finanţată din fonduri europene nerambursabile.

Nodul rutier este unul denivelat, cu amenajarea unui sens giratoriu suspendat, care va fluidiza traficul, inclusiv pe cel feroviar din zonă. În ceea ce priveşte desfăşurarea investiţei pe DJ 401, amenajarea nodului rutier este pe o lungime de aproximativ 600 m care se termină cu un sens giratoriu pe direcţia Bucureşti şi aproximativ 650 m care se termină cu un sens giratoriu pe direcţia Berceni.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Ce figuri de animale asociază Inteligența Artificială mărcilor auto. Tesla – ghepardul, BMW – vulturul

Test RENAULT ESPACE. Metamorfoza

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Avrig
Infrastructură

Constructor desemnat pentru tronsonul Boiţa – Avrig – Mârşa, parte din Autostrada Sibiu – Făgăraş

Constructorul turc Makyol Insaat Sanayi Turizm Ve Ticaret a câştigat contractul pentru...

Miercurea Nirajului - Leghin
Infrastructură

Un pas înainte pe secțiunea Miercurea Nirajului – Leghin, parte din Autostrada Unirii A8

Consiliul Tehnico-Economic al Ministerului Transporturilor a avizat indicatorii tehnico-economici ai secțiunii Miercurea...

Suplacu de Barcău,
Infrastructură

Circulație deschisă pe secțiunea Nușfalău – Suplacu de Barcău, parte din Autostrada A3

Odată cu deschiderea circulației, joi, pe secțiunea Nușfalău – Suplacu de Barcău...

autostradă
Infrastructură

Undă verde pentru proiectarea și execuția a 3 sectoare de autostradă

Prin trei contracte semnate astăzi, vor fi construiți 63,66 km de autostradă...