Pasaj suprateran în zona Andronache – Închidere Inel Median

Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) a anunţat că au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici pentru realizarea pasajului suprateran în zona Andronache - Închidere Inel Median, valoarea proiectului fiind de 42 de milioane de euro.
Mogoşoaia

Proiectul vizează construirea unui pasaj denivelat superior peste calea ferată Bucureşti – Constanţa, amenajarea acceselor pentru riverani și zone de întoarcere sub pasaj.

Lucrarile se vor defăşura de la intersecția Șos.Andronache cu Intrarea Andronache, până la intersecția dintre Bd. Eroilor cu Str. Ardealului și Str. Popasului (Voluntari)

„Pasajul suprateran din zona Andronache face parte din inelul median de circulaţie în zona de Nord. Proiectul presupune amenajarea carosabilului cu patru benzi de circulaţie, trotuare, iluminat public, precum şi devierea/relocarea reţelelor de utilităţi. Odată realizat, pasajul va contribui la fluidizarea circulaţiei în zonă, cu efecte directe asupra scăderii nivelului de noxe”, a afirmat primarul general, Gabriela Firea.

Costul total al investiţiei este de 42 de milioane de euro, din care 26 de milioane de euro lucrări de construcţii şi montaj. Termenul de finalizare este de doi ani.

Opt pasarele pietonale în Bucureşti

Consilierii generali au aprobat şi proiectul de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru opt pasarele pietonale.

Potrivit primarului general, suma totală estimată se ridică la 17,21 milioane de euro.

Proiectul va duce la fluidizarea traficului pe arterele peste care vor fi construite pasarelele şi creşterea siguranţei pietonilor.

Sumele estimate, pentru fiecare investiţie, sunt:

  • Şos. Mihai Bravu nr. 30 (2,1 milioane euro),
  • Şos. Alexandriei nr. 2 – ieşire Bucureşti-Bragadiru (2,06 milioane euro),
  • Calea Griviţei – RATB Carpaţi (2,9 milioane euro),
  • Bd. Doamna Ghica-RATB Dimitrie Grozdea (2,1 milioane euro),
  • Şos. Pipera – sediu Prefectură Paşapoarte (2 milioane euro),
  • Şos. Pipera nr. 63-65 (2 milioane euro),
  • Str. Liviu Rebreanu-la Park Lake Mall (2 milioane euro,
  • Bd. Iuliu Maniu – la Cora (2,05 milioane euro).

 

Adaugati comentariu