Otokar Kent C, expus la Hanovra, în curând la București
Otokar Kent C, expus la Hanovra, în curând la București

La IAA Hanovra am întâlnit și firma Otokar, cea care va livra pentru București 400 de autobuze. Am fost surprins să constat forța producătorilor turci de autobuze, dornici să iasă în față la cel mai important eveniment european din domeniu.

Faptul că au expus la Hanovra câteva firme turcești este meritoriu și dovedește creșterea calității autobuzelor turcești, în ansamblu. Altfel, n-ar fi avut motive să cheltuie sume importante ca să iasă pe aceeași scenă cu principalii actori europeni. Iar între acestea Otokar nu s-a zgârcit deloc, având o prezență decentă.

Autobuzul urban Kent C, variantă apropiată de ce vom vedea pe străzile din București, este una dintre vedetele Otokar la Hanovra. Fără a intra în detalii tehnice, la prima vedere pare a fi un produs corect pentru viitorii pasageri.

Dl. Denis Toublanc, directorul de marketing pentru Europa al Otokar, ne-a declarat că este conștient de diferența de imagine dintre Mercedes (care este prezent de peste zece ani în București) și Otokar, dar este încrezător în faptul că atât autoritățile cât și bucureștenii vor fi mulțumiți de alegere.

Oricum, pentru Otokar acest contract este uriaș, fiind menționat și în prima pagină a comunicatului emis la Hanovra. Pe lângă alte 50 de țări de export, între care și Germania, Franța, Italia sau Spania, contractul pentru București, de 400 de autobuze, este cel mai mare din istoria companiei. Ne-au făcut și nouă puțină reclamă, numind București ca fiind ìunul dintre cele mai vechi orașe din lume (!) și un oraș turistic.

Adaugati comentariu