Ordonanţa RCA, respinsă de senatorii din Comisia pentru buget-finanţe

Senatorii din Comisia pentru buget finanţe au respins proiectului de lege pentru aprobarea OUG nr. 54/2016 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto, act normativ care prevede plafonarea tarifelor RCA pentru o perioadă de şase luni.
trafic-floteauto

Motivul respingerii este faptul că, în circuitul legislativ se află un proiect de lege similar, adoptat deja de Senat şi aflat acum în dezbaterea Camerei Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Preşedintele comisiei pentru buget finanţe, senatorul PSD Viorel Arcaş, spune că proiectul de lege conţine reglementări în plus faţă de Ordonanţa Guvernului şi este rezultatul discuţiilor cu toţi factorii implicaţi.

Raportul comisiei pentru buget finante nu a fost depus, membrii acesteia solicitând amânarea termenului până în data de 25 octombrie. Senatul este prima Camera sesizată, iar termenul de adoptare tacită se împlineşte la data de 9 noiembrie 2016.

Proiectul legii de aprobare a OUG 54/2016 a primit deja avizul favorabil al comisiei pentru administraţie publică şi organizarea teritoriului.

Ordonanţa de Urgenţă prevede, printre altele, îngheţarea preţurilor la primele de asigurare pe o perioadă de şase luni, iar ASF va stabili tarifele maximale pe categorii de vehicule în termen de 30 zile de la data intrării in vigoare, respectiv până pe 19 octombrie 2016. Conform art. 4 alin. 3 din Legea concurenţei, acestea vor fi adoptate prin hotărâre de guvern, urmând ca apoi să fie făcute publice.

 

Adaugati comentariu