Renault Trucks Optifleet
Home Transporturi Optifleet de la Renault, monitorizează performanța șoferilor

Optifleet de la Renault, monitorizează performanța șoferilor

Renault Trucks extinde capacitatățile sistemului Optifleet, adăugându-i posibilitatea de monitorizare a stilului de condus. Astfel, șoferii trenurilor rutiere vor avea o evidență a propriului stil de condus și a propriilor performanțe legate de consum.

Consumul de combustibil variază în funcție de mai mulți factori, printre care stilul de conducere al fiecărui șofer, încărcătura, traficul și traseul adoptat. Optifleet analizează de acum toate aceste aspecte, eliminându-le pe cele care nu depind de șofer. Astfel, rezultatul final se concentrează numai pe elementul uman, și permite atât șoferului, cât și managerului flotei să depisteze problemele din stilul de conducere, eliminându-le. Astfel poate fi crescută eficiența flotei.

Renault Trucks Optifleet

Interfața este simplă și se bazează pe elemente vizuale. Este, deci, foarte ușor de depistat o greșeală sau un stil neeconomic și la fel de facil de găsit soluții. Unealta de monitorizare a fost testată timp de câteva luni, pe cele 55 de camioane Renault ale companiei franceze Inter-Legumes.

”Această nouă funcție a Optifleet face comunicarea cu șoferii mult mai ușoară. Este mai mult decât o simplă statistică de consum. Chiar arată dacă un șofer utilizează corect camionul, permițându-ne să discutăm clar, bazându-ne pe cifre și stabilind obiective. (…) Mai mult, îmi permite să am acces la performanțele fiecărui șofer cu doar câteva click-uri, identificând rapid unde trebuie să intervin. Lunar, public un clasament cu șoferii din flotă și îi premiem pe cei mai buni”, spune Cristophe Bulicaut, instructor la compania franceză.

Renault Trucks Optifleet

Rezultatul este ușor de interpretat, atribuind fiecărui șofer o culoare (verde, portocaliu și roșu), și prezintă clasamentul general al șoferilor unei flote, precum și evoluția fiecăruia în timp. Rezultatele pot fi descărcate în format pdf, deci vizualizate și pe smartphone.

Sistemul supraveghează 3 ramuri: anticiparea traficului (folosind senzori de inerție și de apăsare a pedalei de frână), utilizarea corectă a vehiculului (timpul în care turația se menține în zona verde și funcționarea cutiei automate de viteze), respectiv timpul de rulare la relanti.

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

afacerile din transporturi
Transporturi

Afacerile din transporturi, în scădere cu aproape 20% în luna ianuarie 2024

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a...

trafic
Transporturi

În orele de vârf, șoferii bucureșteni pierd anual în trafic 150 de ore

Capitala României ocupă un dezonorant loc 4 în Topul oraşelor în care...

transportul alternativ
Transporturi

Transportul alternativ, cea mai bună opţiune pentru călătoriile în Bucureşti. Sondaj

Majoritatea bucureştenilor (87%) consideră că transportul alternativ este cea mai bună opţiune...

România
Transporturi

În România anului 2050, 65% dintre autoturisme și 62% dintre camioane vor fi electrice

Cel puțin la nivel teoretic, România are ambiții mari în ceea ce...