Advertisement

autospeciale-isu
Home Piaţa auto Opt autospeciale de transport pentru flota ISU

Opt autospeciale de transport pentru flota ISU

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) a primit cele opt autospeciale pentru stingere de mare capacitate, achiziționate în cadrul Proiectului ,,Răspunsul eficient salvează vieți II”. Vehiculele vor completa parcurile auto ale inspectoratelor din județele Bistrița-Năsăud, Brașov, Hunedoara, Mureș, Sibiu, Vrancea, Iași și Suceava.

Noile autospeciale, cu o capacitate de 5000 litri de apă, sunt destinate intervențiilor pentru stingerea incendiilor și asigurarea necesarului de apă în comunitățile afectate de producerea situațiilor de urgență. Totodată, acestea dispun de echipamente de prim ajutor medical, iar prin caracteristicile lor, pot efectua misiuni în zone cu drumuri greu accesibile, în orice anotimp al anului.

Noile vehicule vor înlocui mașinile de stingere a incendiilor, cu durata de utilizare depășită și o vechime de peste 30 de ani.

Cele opt autospeciale reprezintă debutul unui proiect mai mare, prin intermediul căruia Inspectoratul General pentru Situații de Urgență va achiziționa autospeciale cu echipament specific pentru transportul scafandrilor la intervenție, motopompe remorcabile de mare capacitate, autopompe cisternă de mare capacitate (5000 litri și 9000 litri), ambarcațiuni de salvare din aluminiu cu motor, autocamioane transport materiale la intervenție și autospeciale transport a personalului.

Proiectului ,,Răspunsul eficient salvează vieți II” (Efficient Response Saves Lives II) este finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020, Axa prioritară 5 — Promovarea adaptării la schimbările climatice, prevenirea și gestionarea riscurilor. Acesta se va derula pe parcursul anului 2016 și beneficiază de un buget total de 24.517.780,50 Euro (110.410.920,90 lei).

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

vehicule rutiere
Piaţa auto

INS: Parcul național de vehicule rutiere numără 10,3 mil. unități la finalul anului 2023

Numărul total de vehicule rutiere înmatriculate în circulaţie, în evidenţele Direcţiei Generale...

Piaţa auto

POLI AutoFEST 2024: Revoluția automobilistică prinde viață la POLITEHNICA București!

POLITEHNICA București readuce în capitală cel mai grandios eveniment dedicat industriei auto...

Flotă verdePiaţa auto

Ford E-Transit, actualizări importante

Ford Pro introduce opțiunea de autonomie extinsă pentru E-Transit și crește versatilitatea...

Piaţa auto

Farizon intră pe piața din România

Grupul maghiar AutoWallis a anunțat că va reprezenta pe piața din România...