Opt autospeciale de transport pentru flota ISU

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) a primit cele opt autospeciale pentru stingere de mare capacitate, achiziționate în cadrul Proiectului ,,Răspunsul eficient salvează vieți II”. Vehiculele vor completa parcurile auto ale inspectoratelor din județele Bistrița-Năsăud, Brașov, Hunedoara, Mureș, Sibiu, Vrancea, Iași și Suceava.
autospeciale-isu

Noile autospeciale, cu o capacitate de 5000 litri de apă, sunt destinate intervențiilor pentru stingerea incendiilor și asigurarea necesarului de apă în comunitățile afectate de producerea situațiilor de urgență. Totodată, acestea dispun de echipamente de prim ajutor medical, iar prin caracteristicile lor, pot efectua misiuni în zone cu drumuri greu accesibile, în orice anotimp al anului.

Noile vehicule vor înlocui mașinile de stingere a incendiilor, cu durata de utilizare depășită și o vechime de peste 30 de ani.

Cele opt autospeciale reprezintă debutul unui proiect mai mare, prin intermediul căruia Inspectoratul General pentru Situații de Urgență va achiziționa autospeciale cu echipament specific pentru transportul scafandrilor la intervenție, motopompe remorcabile de mare capacitate, autopompe cisternă de mare capacitate (5000 litri și 9000 litri), ambarcațiuni de salvare din aluminiu cu motor, autocamioane transport materiale la intervenție și autospeciale transport a personalului.

Proiectului ,,Răspunsul eficient salvează vieți II” (Efficient Response Saves Lives II) este finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020, Axa prioritară 5 — Promovarea adaptării la schimbările climatice, prevenirea și gestionarea riscurilor. Acesta se va derula pe parcursul anului 2016 și beneficiază de un buget total de 24.517.780,50 Euro (110.410.920,90 lei).

 

Adaugati comentariu