Advertisement

Opel Combo Electric
Home Piaţa auto Vehicule comerciale uşoare Opel Combo Electric. Gata pentru afaceri

Opel Combo Electric. Gata pentru afaceri

Opel a oferit detalii despre noul vehicul comercial ușor (LCV) Combo. Noua generație a furgonetei compacte, care păstrează toate avantajele modelului anterior, vine cu o mulțime de noutăți.

Directorul general Opel, Florian Huettl, caracterizează noua generație: „Noul Opel Combo este lider de clasă! Pe lângă talentele sale dovedite de transportator, noul Opel Combo dispune, de asemenea, de tehnologii avansate. Iar acestea fac munca mai sigură și mai plăcută. În plus, Combo Electric, fără emisii locale, oferă acum o autonomie mai mare. Astfel că este pachetul perfect pentru profesioniști.“

Pe lângă o parte frontală cu un design nou și un nou cockpit digital, noua generație este prima din segmentul său de piață care dispune de tehnologia de ultimă generație Intelli-Lux LED Matrix Light. Noul Combo Electric, care nu produce emisii la nivel local, oferă, de asemenea, o autonomie de deplasare extinsă.

Opel Combo Electric

Pe lângă varianta cu propulsie electrică, noul Opel Combo este disponibil și cu motoare pe benzină și diesel. Cel din urmă oferă o transmisie automată ca alternativă la cutia de viteze manuală. Ambele versiuni de propulsie ale noului Opel Combo sunt disponibile în două lungimi, cu posibilitatea de a alege între două sau trei locuri în față. Noul Combo este oferit în plus și în varianta Crew Cab cu cinci locuri.

Dar să ne reîntoarcem la Opel Combo Electric. Cu partea frontală caracteristică Mărcii – Vizor, cunoscută de la cele mai noi autovehicule de pasageri ale mărcii, noul model este recunoscut instantaneu. Formând o singură unitate vizuală care se întinde pe toată partea frontală a vehiculului, Vizor integrează emblema Mărcii – Blitz, cu sistemul de iluminare frontală caracteristic.

Opel Combo Electric

Noul Combo nu este doar primul autovehicul Opel LCV echipat cu tehnologia adaptivă Intelli-Lux LED Matrix Light, fără efect de orbire. El este și primul din clasa sa care dispune de această tehnologie. Imediat ce vehiculul părăsește zonele urbane, farurile cu matrice, care au în total 14 elemente LED, trec automat la faza lungă. Iar ulterior adaptează continuu lungimea și distribuția conului de lumină. Când sunt detectate luminile unui autovehicul în față, LED-urile individuale se dezactivează. Astfel că se elimină autovehiculul din fasciculul principal și se evită orbirea celorlalți șoferi. LED-urile se aprind din nou în mod automat de îndată ce sistemul nu mai detectează lumini de la alte vehicule.

Pe lângă o vizibilitate optimă pe timp de noapte, noul Opel Combo Electric oferă, de asemenea, o autonomie de deplasare extinsă. Noua furgonetă compactă complet electrică, permite selectarea modurilor de rulare Eco, Normal și Power. Ea poate parcurge până la 330 de kilometri cu o singură încărcare a noii sale baterii de 50 kWh (ciclu combinat WLTP), cu 50 km mai mult decât predecesorul său.

Opel Combo Electric

Acest lucru este posibil datorită dezvoltării continue a trenului de rulare complet electric. Ca și – pentru prima dată în Combo – a unei pompe de căldură foarte eficiente. Una care ajută la conservarea autonomiei bateriei în condiții de temperaturi scăzute. Propulsat de cea mai nouă generație de motoare electrice cu o putere de 100 kW/136 CP și un cuplu de 270 Nm, noul Combo Electric poate atinge o viteză maximă de 130 km/h. Cu un încărcător de bord de 7,4 kW standard (11 kW opțional), bateria poate fi reîncărcată la 80% din capacitate în mai puțin de 30 de minute la o stație publică de încărcare de 100 kW.

Punctul forte remarcabil al noului Opel Combo Electric rămâne capacitatea de a transporta și de a tracta încărcături grele. La fel ca predecesorul său, noua furgonetă compactă complet electrică continuă să ofere până la 4,4 metri cubi de spațiu de încărcare lider în clasa sa (la fel ca frații săi cu motor termic), în timp ce sarcina utilă de 780 kg și capacitatea de tractare de 750 kg sunt cele mai bune din clasă.

Combo Electric

Pentru optimizarea suplimentară a experienței la volan, habitaclul și ergonomia modelului Combo au primit, de asemenea, o îmbunătățire în ceea ce privește ușurința de utilizare. Noile sisteme de infotainment cu ecrane tactile color de 10″ utilizează – pentru prima dată la autovehiculele Opel LCV – platforma integrată Snapdragon Cockpit de la Qualcomm Technologies1, care permite capacități grafice, multimedia și de vizualizare computerizată îmbunătățite. Sistemele sunt compatibile cu Apple CarPlay și Android Auto wireless. Alternativ, noul Combo este disponibil cu o stație inovatoare pentru smartphone. După ce se conectează la stație printr-o aplicație dedicată, smartphone-ul utilizatorului devine panoul de control infotainment al vehiculului, interacționând și cu butoanele de pe volan. La noul Combo Electric, padelele din spatele noului volan permit șoferului să selecteze trei niveluri de recuperare pentru sistemul de frânare regenerativă.

Atunci când vine vorba de protecția pasagerilor săi și a celorlalți participanți la trafic, noua generație Opel Combo rămâne lider în clasa sa. Noul punct forte în materie de siguranță este Dynamic Surround Vision. Sistemul cuprinde două camere video, una amplasată deasupra ușilor din spate și alta sub oglinda exterioară din partea pasagerului. Cele două imagini – a părții din spate în timpul mersului și (atunci când este activată de maneta de semnalizare) a unghiului mort lateral – sunt afișate în noua oglindă retrovizoare digitală de înaltă definiție. În comparație cu oglinzile convenționale, sistemul oferă o vizibilitate sporită, permițând șoferului să efectueze manevre mai sigure.

Opel Combo Electric

Siguranța suplimentară este oferită de gama extinsă de până la 18 sisteme avansate de asistare a șoferului (ADAS) – multe dintre ele standard – inclusiv asistarea inteligentă a vitezei, asistarea pentru menținerea benzii de rulare, frânarea de urgență avansată și avertizarea privind atenția șoferului. Controlul adaptiv al vitezei de croazieră este disponibil opțional.

Avansat din punct de vedere tehnologic, spațios și capabil să suporte încărcături grele, noul Opel Combo este o alegere convingătoare pentru profesioniștii care caută o furgonetă compactă competentă. Fără a face compromisuri în ceea ce privește funcționalitatea, noua variantă complet electrică se mândrește, de asemenea, cu punctele forte ale fraților săi cu motor termic, combinate cu posibilitatea de a funcționa fără emisii locale atât în zonele suburbane, cât și în cele urbane. Vânzările noilor Opel Combo și Combo Electric sunt programate să înceapă până la sfârșitul acestui an.

 

 

(Articol publicat în revista Flote Auto, decembrie 2023 – ianuarie 2024)

 

 

CITEȘTE ȘI:

Mașinile electrice și hibride second-hand cresc în preferințele românilor. Analiză instant.ro

Combustibilii sintetici pot fi doar o soluție de nișă pentru autoturisme. Analiză Deutsche Bank

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

ID. Buzz GTX
Vehicule comerciale uşoare

ID. Buzz GTX. Superlativ absolut

Volkswagen Vehicule Comerciale a prezentat, cu ocazia conferinței sale anuale, cel mai...

Transporter
Vehicule comerciale uşoare

Noul VW Transporter. Instrumentul perfect

Noul Transporter va fi lansat pe piața germană la începutul anului 2025,...

Farizon
Vehicule comerciale uşoare

Farizon intră pe piața din România

Grupul maghiar AutoWallis a anunțat că va reprezenta pe piața din România...

Mercedes-Benz
Vehicule comerciale uşoare

Mercedes-Benz Vans. Inteligente, interactive, confortabile

Mercedes-Benz Vans și-a înnoit familia de vehicule comerciale cu noile versiuni Vito...