OICA: Producţia auto globală scade la 96 mil. vehicule

După 8 ani de creştere continuă şi un nivel record, în 2017, de 97,4 milioane de autoturisme şi camioane, producţia auto globală a scăzut anul trecut la aproape 96 de milioane de vehicule.OICA

Potrivit datelor publicate de Organizaţia Internaţională a Producătorilor de Autovehicule – OICA, evoluţia producţiei nu este omogenă pe tot globul.

Astfel, în Europa, deşi declinul până la 21,3 milioane de unităţi este destul de mic (4%) comparativ cu nivelul din 2017 (22,2 milioane de unităţi), rezultatele la nivel de state sunt contrastante. În Germania, Marea Britanie şi Italia, producţia a scăzut cu 7-9%, în timp ce în Spania, reducerea a fost de numai 1%. Pe de altă parte, Franţa rămâne o zonă de producţie auto destul de dinamică, cu o creştere de 2%, la fel ca Europa de Est, unde producţia a crescut cu 5%, până la 4,2 milioane de unităţi. Rusia a cunoscut o creştere mai mare decât în 2017, cu 14%.

Producţia auto din Europa reprezintă de 22% din cea la nivel mondial.

În America, producţia de 20,8 milioane de unităţi înregistrată anul trecut are o cotă de 21% din producţia globală, comparabilă cu cea europeană.

 

Citiţi articolul integral pe www.autoexpertindustry.ro

 

Adaugati comentariu