Odată cu încetarea stării de alertă, se redeschid trei puncte de trecere a frontierei

Începând de miercuri, 9 martie, ora 00.00, odată cu încheierea stării de alertă, vor fi redeschise trei puncte de trecere a frontierei, închise temporar, total sau parțial.puncte de trecere a frontierei

Potrivit Poliției de Frontieră, cele trei puncte de trecere a frontierei redeschise sunt:

  • La frontiera româno-ungară: Carei – județul Satu Mare.
  • La frontiera româno-bulgară : Lipnița, Dobromir – județul Constanța.

Poliția de Frontieră reamintește faptul că documentele (spre exemplu: cartea de identitate, permisul de conducere) a căror valabilitate a fost prelungită pe perioada stării de alertă, urmează să expire după o perioadă 90 de zile de la încetarea stării de alertă. În acest sens, structurile MAI responsabile pentru emiterea unor astfel de documente vor informa cetățenii cu privire la modalitatea eliberării acestora astfel încât să fie evitată aglomerația la ghișee.

Prevederile referitoare la certificatul digital al Uniunii Europene privind Covid și formularul digital de intrare în România rămân în continuare aplicabile.

În ceea ce privește măsurile, cu caracter temporar care vor rămâne în vigoare, de protecție sanitară pentru gestionarea situației epidemiologice și limitarea răspândirii Covid- 19, în contextul încetării stării de alertă, Ministerul Sănătății urmează să emită recomandări populației în acest sens.

Începând de miercuri, ora 00.00, încetează toate restricțiile, precum și restrângerea sau interzicerea unor activități așa cum erau prevăzute în Hotărârea Guvernului nr. 171 din 3 februarie 2022 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19. Printre acestea se numără obligativitatea purtării măști de protecție în spațiile publice, restrângerea sau interzicerea organizării și desfășurării de mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte sau a altor tipuri de întruniri, restrângerea sau interzicerea circulației persoanelor și vehiculelor în locurile și, după caz, în intervalele orare stabilite, organizarea muncii la domiciliu etc.

Sursa foto: Poliția de Frontieră

 

CITEȘTE ȘI:

Câştigător desemnat pentru construcţia lotului 3 din Autostrada Ploiești – Buzău, parte din A7

Guvernul nu va mai prelungi starea de alertă. Expiră marți, 8 martie, la miezul nopții

 

 

Adaugati comentariu