Ocolul Pământului la bordul unei vehicul electric

După trei ani, 95.000 de kilometri şi 33 de ţări, olandezul Wiebe Wakker şi-a încheiat călătoria în jurul lumii la bordul unui Volkswagen Golf break pe care l-a convertit într-un automobil electric.Wiebe Wakker

Cu maşina sa, botezată „Blue Bandit”, Wakker a plecat din Olanda în data de 15 martie 2016 şi a ajuns la Sydney (Australia) în data de 7 aprilie 2019.

Călătoria, destinată să promoveze transportul nepoluant în contextul încălzirii globale, a fost finanţată prin donaţii, care au contribuit la alimentarea cu emergie electrică a maşinii, precum şi la hrana şi găzduirea şoferului.

Traseul l-a purtat pe curajosul olandez prin Finlanda, Rusia, Republica Moldova, Turcia, Iran, India, Birmania, Malezia şi Indonezia, fiind determinat de propunerile pe care le-a primit de-a lungul drumului.

„Vreau să schimb opiniile oamenilor, să îi inspir pentru ca să adopte automobilele electrice, demonstrându-le avantajele mobilităţii durabile” a spus Wiebe Wakker după ce a trecut linia de sosire, lângă clădirea Operei din Sydney.

Wiebe Wakker a estimat că înainte de modificare, vehiculul său ar fi consumat 6.785 de litri de benzină pentru a parcurge o călătorie similară. După convertirea în automobil electric, „Blue Bandit” poate parcurge 200 de kilometri la o singură încărcare, olandezul adăugând că a cheltuit doar 300 de dolari pentru achiziţionarea energiei electrice de-a lungul călătoriei.

 

CITEȘTE ȘI:

Pe piața carburanților un mare jucător stabilește prețul

 

Adaugati comentariu