O porțiune din Centura Bucureștiului, închisă două luni

Vi se părea că se circulă prost în București? Stați liniștiți, o să se circule și mai prost: timp de două luni, porțiunea dintre Autostrada București – Pitești și Chitila ar putea fi închisă circulației!
Centura Bucuresti inchisa

Ați fi zis că lărgirea la 4 benzi de circulație va fluidiza traficul în zona de nord-vest a Centurii. Ei bine, până să ajungem acolo, va trebui să trecem un hop major: oprirea completă a circulației! Și asta, pentru că sub tronsonul cu probleme trec 3 conducte ce alimentează Capitala cu apă. Dintre acestea, doar două mai sunt actualmente în uz.

Problema este că, odată cu lărgirea șoselei, presiunea asupra conductelor va crește, de aceea ele vor trebui protejate printr-o structură din beton. Numai că structura în cauză este complicat de construit, necesitând amplasarea de grinzi din metru în metru. Urmările reies din interviul acordat de CNADNR site-ului România Liberă: cel mai probabil, tronsonul va fi închis pe o perioadă de maximum 60 de zile!

Centura Bucuresti inchisa

 

Momentan, situația este discutată cu reprezentanții Poliției Rutiere, care nu agreează soluția propusă de CNADNR. Poliția propune, în schimb, construirea unor rute provizorii care să asigure circulația pe perioada reparațiilor. Însă asta ar însemna noi exproprieri și ar putea amâna toate lucrările timp de un an.

Indiferent de soluția adoptată, pregătiți-vă pentru un mic vis urât, ce va accentua coșmarul numit ”circulația din București”.

Sursa articolului și a fotografiei: RomaniaLibera

 

Adaugati comentariu