Advertisement
feribot
Home Infrastructură O nouă şosea de legătură va simplifica traficul greu spre vama Giurgiu

O nouă şosea de legătură va simplifica traficul greu spre vama Giurgiu

Autorităţile se pregătesc să aprobe proiectul de construcţie a unui drum de legătură între Giurgiu şi graniţa cu Bulgaria. Noua şosea va avea aproximativ 7 kilometri, patru benzi, 2 intersecţii giratorii şi parcare cu 33 de spaţii pentru tiruri.

În prezent, accesul până la Punctul de trecere a frontierei Giurgiu-Ruse este asigurat în principal de drumul naţional DN5, ce presupune tranzitarea municipiului Giurgiu pe Şoseaua Prieteniei şi Str. 1 Decembrie 1918. În plus, creşterea semnificativă a traficului în zona Punctului de trecere a frontierei Giurgiu-Ruse după aderarea României la Uniunea Europeană a dus la aglomerări care îngreunează activitatea de control şi nu asigură o circulaţie în condiţii de siguranţă.

Prin construirea celor şapte kilometri de drum nou, traficul de tranzit până la Punctul de trecere a frontierei Giurgiu-Ruse va fi deviat în afara municipiului, ceea ce va duce la îmbunătăţirea condiţiilor de trafic urban. De asemenea, se vor realiza economii de timp în transportul rutier pe traseul DN5 – Vama Giurgiu prin ridicarea limitei de viteză şi prin reducerea blocajelor rutiere.

Potrivit proiectului, vor fi realizate 2 intersecţii giratorii. intersecţia cu DN5 km 56+197 are 3 ramuri, asigură circulaţia între Bucureşti, oraşul Giurgiu şi Punctul Vamal Giurgiu, iar intersecţia cu DN5 de la km 62+404 are 4 ramuri, asigură circulaţia între varianta de ocolire Giurgiu, DJ507 şi Punctul Vamal Giurgiu.

La km 2+500 pe ambele sensuri de circulaţie este prevăzută o parcare cu suprafaţa de aproximativ 17.500 mp, care va avea, printre altele, 33 spaţii de parcare pentru camioane şi tiruri (21,00 x 4,5m) şi 35 spaţii de parcare pentru autoturisme (5,00 x 2,50 m).

Finanţarea obiectivului de investiţii se realizează prin fonduri externe nerambursabile şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor.

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

infrastructura rutieră
Infrastructură

Noi acte normative pentru realizarea investiţiilor în infrastructura rutieră

Guvernul a aprobat în şedinţa de miercuri fondurile pentru exproprierile necesare construcției...

Lotul 2 Nord
Infrastructură

Miercuri se deschide circulația pe Lotul 2 Nord al Autostrăzii de Centură București A0

Miercuri, de la ora 15.00, se deschide circulația pe Lotul 2 Nord...

Măgurele Expres
Infrastructură

Începe proiectarea Drumului Radial 10 Măgurele Expres

Contractul pentru proiectarea Drumului Radial (DR) 10 Măgurele Expres, una dintre șoselele...

Pro Infrastructură
Infrastructură

Toamna se numără… kilometrii de autostradă. Analiză Asociația ”Pro Infrastructură”

România are, în prezent, 1.008 kilometri de autostradă și drum expres în...