O nouă serie de certificate negative intermediare pentru antreprenori a fost emisă de CNAIR

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că o nouă serie de certificate negative intermediare pentru antreprenori a fost emisă de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), pe listă fiind firme la al doilea "cartonaș galben".DN 3

Pentru contracte de proiectare aflate în derulare au primit – din nou – certificate intermediare negative:
– Search Corporation
– Egis Romania
– Egis International
– NV Construct.

Asocierea Ingenieria Especializada Obra Civile e Industrial, care în seria trecută a primit certificat pozitiv, a fost sancționată în actuala serie cu Document constatator intermediar negativ.

Pentru contractele de execuție lucrări au primit o nouă serie de certificate intermediare negative:
– Todini Construzioni Generali
– Asocierea Secol Romania – Secol Societa Edile Construzioni e Lavori
– Tirrena Scavi
– Asocierea Webuild – IHI Infrastructure Systems
– Asocierea Aktor Technical – Euro Construct Trading 98.

Cu certificat negativ intermediar a fost sancționată, în această serie, și Nurol Insaat VE Ticaret AS, care la precedenta serie a primit certificat pozitiv.

”Vreau să reamintesc că, potrivit modificărilor din acest an la legislația achizițiilor publice, documentele constatatoare periodice vor fi actualizate și publicate din 90 în 90 de zile. Ele vor reflecta stadiul la zi pentru fiecare contract în parte. Antreprenorii care au primit certificate negative intermediare (Documente Constatatoare periodice) au posibilitatea să recupereze întârzierile și să evite emiterea unui nou document constatator negativ la următoarea evaluare. Atenție însă: sunt antreprenori care riscă să primească la următoarea evaluare direct „cartonașul roșu”!”, a precizat ministrul Transporturilor, Sorin grindeanu.

Potrivit acestuia, rolul acestor documente constatatoare este, pe de o parte, să îi determine pe anumiți antreprenori să își corecteze conduita, iar. pe de altă parte, să permită Comisiilor de evaluare să cunoască în timp real situația concretă a antreprenorilor care se prezintă la alte licitații.

Cu ocazia verificării ofertelor, antreprenorii care au primit certificate constatoare intermediare negative pentru abateri grave de la contractele aflate în derulare vor fi excluși de la licitații.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Benzinăriile din Paris au mari probleme de aprovizionare. Greva lucrătorilor din rafinării continuă

Două motive pentru care angajatorii pot oferi beneficii extra-salariale

 

 

 

 

Adaugati comentariu