O nouă mașină a familiei Ceaușescu, în licitație la București

Acum 40 de ani, autoturismul era condus de Zoe Ceaușescu, iar astăzi reprezintă o mașină rară, fiind scoasă la licitație pe 19 mai.
Ceaușescu

Potrivit Artmark, Renault Fuego GTS a fost mașina care a aparținut lui Zoe Ceaușescu, fiind un cadou din partea cuplului Nicolae și Elena Ceaușescu, cu prilejul căsătoriei acesteia, în 1983, cu Mircea Oprean. Mașina a fost comandată la Uzinele Renault din Franța după vânzarea unui autoturism Mercedes, cu două locuri, proprietatea lui Zoe.

Ceaușescu

După evenimentele din 1989, automobilul a fost pus sub sechestru de către procuratura generală. 7 ani mai târziu, printr-o ordonanță a procuraturii s-a dispus încetarea urmăririi penale și restituirea bunurilor personale. Autoturismul, care are în licitație un preț de pornire de doar 500 de euro, a fost folosit doar pentru deplasări în afara Bucureștiului.

Alături de exemplarul care a aparținut lui Zoe Ceaușescu sunt scoase la licitației și alte 6 modele istorice, dar perfect funcționale, provenind din colecțiile unor pasionați ori din patrimoniile unor instituții.

Cea mai valoroasă apariție este Maserati Quattroporte, care are prețul de pornire de 15.000 de euro. Mașina, sinonimă cu sedanurile de lux, a fost realizată în 1980 într-un număr de 2133 de modele, iar piesa din licitație are numărul 606. Este cunoscut faptul că specificațiile Maserati Quattroporte din 1980 pentru motor au fost impresionante pentru epocă, iar interiorul mașinii, care poate găzdui confortabil 5 persoane pentru călătorii scurte sau lungi, reprezintă o simfonie a luxului somptuos.

Chevrolet Silverado din 1977

În cadrul evenimentului „Licitației de Eleganță” din 19 mai ce se va desfășura doar pe platforma online Artmark Live, vor fi scoase la licitație pentru prețul de pornire de doar 8.000 de euro, fiecare, și un Fiat 124 Spider din 1973, un Chevrolet Silverado din 1977, dar și un elegant Mercedes decapotabil, model SL380, produs doar între anii 1981-1985, fiind atât de popular încât a fost a doua cea mai lungă serie single produsă vreodată de Mercedes-Benz.

Fiat 124 Spider din 1973

Pentru prețul de pornire de 5.000 de euro va fi scoasă la licitație și „bijuteria albastră” Pontiac Trans Am Firebird. Mașina a fost produsă în 1987 într-o ediție limitată, având motor de Corvette.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Amenzi de peste 1 milion lei în urma unor controale efectuate de RAR la service-urile auto

În Franța, companiile pot obține credite cu dobândă zero la achiziția utilitarelor ușoare cu emisii scăzute

 

 

 

Adaugati comentariu