Advertisement

o-noua-editie-pentru-duster-la-frankfurt-floteauto
Home Piaţa auto Autoturisme O nouă ediţie pentru Duster la Frankfurt

O nouă ediţie pentru Duster la Frankfurt

Dacia propune pentru prima oară, în gama sa, o cutie de viteze robotizată: Easy-R. Iar Dacia Duster evoluează, oferind clienţilor o întreagă serie de echipamente noi, printre care sistemul multimedia şi de navigaţie MEDIA-NAV Evolution, cameră video pentru marşarier, jante noi, o nouă culoare de caroserie – „vert Altai”, şi două nuanţe noi de tapiţerie.

În lunile următoare, Logan, Logan MCV, Sandero şi Sandero Stepway vor fi disponibile cu noua cutie de viteze robotizată Easy-R (în funcţie de ţară şi de versiune). Această ofertă va fi propusă la un preţ accesibil, conform valorilor mărcii Dacia.

Noua transmisie este disponibilă pentru motorizarea TCe 90 CP. Asociată cu acest propulsor, cutia Easy-R asigură un comportament dinamic încă de la turaţii joase, oferind o reală plăcere de a conduce atât în traficul urban, cât şi la drum lung. În plus, consumul înregistrat este de numai 4,9l/100km, iar nivelul emisiilor de CO2, de 109g/km, este comparabil cu cel corespunzător unei cutii de viteze manuală.

Easy-R asigură astfel o utilizare comodă datorită soluţiei tehnice care elimină pedala de ambreiaj. Cutia dispune de un sistem de acţionare electromagnetic (pilotat de un calculator) care asigură debreierea, schimbarea vitezelor şi acţionarea ambreiajului în locul şoferului. Ea dispune de două moduri de funcţionare, adaptate tuturor nevoilor: Drive sau Manual (Impulsional).

o-noua-editie-pentru-duster-la-frankfurt-floteautoÎn modul Drive, schimbarea treptelor de viteză este realizată de calculator, pe baza informaţiilor referitoare la condiţiile de rulare, cum ar fi turaţia motorului, viteza de deplasare, stilul de condus al şoferului. În modul Manual, şoferul decide singur momentul schimbării treptelor de viteză.

Modul Drive îl scuteşte pe şofer de grija de a acţiona ambreiajul şi de a schimba treptele de viteză. Cutia efectuează singură aceste comenzi identificând momentul optim de schimbare a treptelor astfel încât să asigure cel mai bun compromis între acceleraţie şi consum. Sunt astfel evitate situaţiile în care motorul funcţionează supraturat sau subturat precum şi opririle generate de subturare.

În cazul în care este necesară o accelerare energică, cutia trece automat într-o treaptă inferioară şi furnizează astfel cât mai rapid performanţa maximă disponibilă (kick down). Ea poate retrograda cu până la două trepte de viteză pentru a beneficia astfel de toată puterea motorului, ceea ce este extrem de util în situaţii precum accelerarea la intrarea pe autostradă de pe un drum secundar.

Duster Edition 2016

La rândul său, modelul Duster se prezintă la Salonul de la Frankfurt cu o serie de noutăţi menite să aducă un plus de dinamism şi să accentueze caracterul robust al acestui vehicul emblematic pentru marca Dacia. Duster Edition 2016 se remarcă astfel prin noile jante de aliaj de 16 inch de culoare neagră, precum şi prin noua nuanţă de caroserie, „vert Altaï”, care înlocuieşte în gamă nuanţa „gris Olive”.

o-noua-editie-pentru-duster-la-frankfurt-floteautoLa interior sunt disponibile două noi tapiţerii („Silicon noir” şi „Féderer gris” pe fond negru) cu cusături discrete de culoare „gris Technique”. Versiunile de echipare de intrare în gamă vor beneficia de tapiţeriile în nuanţa „Silicon noir”, în timp ce versiunile superioare vor beneficia de tapiţeriile „Féderer gris” pe fond negru. Nuanţa „gris cosmos” va fi înlocuită de „gris platinium” (în funcţie de ţară şi de versiune) în special la nivelul panourilor de uşi, a mânerelor de susţinere şi a ornamentelor de pe faţada centrală a planşei de bord.

Sistemul multimedia de navigaţie MEDIA-NAV Evolution este de acum disponibil pe Duster Edition 2016 (în funcţie de versiune şi ţară). Datorită acestui sistem multimedia complet, Dacia oferă o conectivitate permanentă şi de calitate. Mai mult, Duster Edition 2016 dispune, opţional în funcţie de ţară, de o cameră video pentru marşarier, care oferă un plus de siguranţă.

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Dacia Duster 3
Autoturisme

Test Dacia Duster 3. Buna vestire

Vino de citește, căci am veste grozavă de adus! A renăscut pentru...

Autoturisme

Pășește în viitor cu Ford: inovații și viziuni pentru mobilitate durabilă

Ford se află în fruntea industriei auto cu soluții inovatoare și viziuni...

Autoturisme

Renault deschide comenzile în România pentru Symbioz

Poziționat între Captur și Austral, Symbioz asigură Renault o prezență mai puternică...

Swift
Autoturisme

Test cu Suzuki Swift. Sho-Sho-Kei-Tan-Bi

Swift este unul dintre cele mai longevive și apreciate modele ale producătorului...