O călătorie cu trenul între Gara de Nord şi Aeroportul Henri Coandă va costa 4 lei

O călătorie cu trenul între Gara de Nord Bucureşti şi Aeroportul Henri Coandă pe linia de cale ferată care fi pusă în funcţiune duminică, 13 decembrie, va costa 4 lei, a anunţat ministrul Transporturilor, Lucian Bode.
Aeroportul Henri Coandă

„Poţi merge cu trenul spre Aeroportul Otopeni cu numai 4 lei! Am avut astăzi discuţii pe marginea acestui tarif pe calea ferată, ţinând cont de Metodologia de calcul a tarifelor maximale pentru transportul de călători pe calea ferată, dar şi de discuţiile purtate cu operatorii feroviari şi cu partenerii sociali, aceştia fiind de acord cu propunerea MTIC, în privinţa preţului călătoriei. Sunt în măsură să vă spun că am reuşit să ajungem la un consens şi să anunţ că preţul unei călătorii pe această rută este de 4 lei”, a scris pe Facebook, Lucian Bode.

Trenul spre Aeroportul Henri Coandă va circula începând de duminică, la un interval de 40 de minute, pe parcursul întregii zile, iar cursele vor fi asigurate de trei operatori feroviari – CFR cu 42 de garnituri şi companiile private Regio Călători cu 20 de trenuri şi Transferoviar Călători cu 10 trenuri.

Durata călătoriei de la Bucureşti Nord la Aeroportul Henri Coandă va fi de 20 de minute,

„Este vorba de primul tronson de cale ferată construit de la zero în România din 1984 până în prezent. Proiectul a fost unul complex: s-au construit 3 podeţe, 1 viaduct, 1 staţie de cale ferată şi un punct de oprire în oraşul Otopeni şi s-a realizat racordul de cale ferată la Terminalul T1 sosiri din Aeroport. Arhitectura staţiei are caracter unicat şi este o structură spaţială dispusă sub forma unui arc de cerc”, mai scrie spune ministrul Transporturilor pe reţeaua de socializare.

 

CITEȘTE ȘI:

Portretul-robot al distribuitorului de asigurări preferat de români

Primăria Focșani va acorda autorizații pentru 35 de taximetriști cu maşini ”verzi”

Ajutor de stat pentru finanțarea cheltuielilor cu salariile în cazul investițiilor noi

 

 

Adaugati comentariu